Sant Cugat sol·licita al govern espanyol que reprengui les obres de connexió de l'A2 i l'AP7


  • Comparteix:

Un tram de l'AP7 al pas per Sant Cugat

Un tram de l'AP7 al pas per Sant Cugat

Sant Cugat demana al govern espanyol que reprengui i finalitzi les obres de la connexió entre l'A2 i l'AP7 'amb un calendari clar i detallat de la seva execució' que garanteixi que el tram es posarà en funcionament aquest any. La petició arriba després d'una moció del PSC amb el suport de Convergència que ha esdevingut institucional, on també s'insta l'executiu estatal a incloure les partides pressupostàries necessàries perquè les obres es reiniciïn i no es tornin a aturar amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament estratègic del país.

ESCOLTA-HO

10 anys després de licitar-se l'obra, tots els partits s'han aliat per elevar aquesta petició, que milloraria la connectivitat al Vallès Occidental i al Baix Llobregat. Aquesta ha estat la defensa del portaveu del PSC i tinent d'alcalde de Polítiques Comarcals, Pere Soler.

Pere Soler

S'han aturat en dues ocasions i creiem que és un dels problemes més importants que tenim actualment de connectivitat del territori.


És una argumentació que ha defensat el seu soci de govern, Convergència, i que ha rebut el vot afirmatiu de la resta de grups. La CUP-PC i ICV-EUiA han recordat que, tot i la demanda de la infraestructura, cal donar una resposta a la ciutadania en matèria de transport públic. C's ha demanat, de nou, que es portin al ple mocions d'encaix local.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha trobat convenient la sol·licitud al govern espanyol però ha matisat que l'obra es va reprendre el 2011.

Álvaro Benejam

L'anterior ministra, Ana Pastor, en una visita a Sant Cugat va dir que les obres es reprendrien i es van reprendre. Els motius de l'aturada són tècnics.


La majoria de partits han criticat el retard de la connexió. La CUP-PC i ERC-MES han posat en dubte 'els motius tècnics' que el PP ha exposat per justificar-ne la demora i els republicans s'han mostrat convençuts que l'enllaç de l'A2 i l'AP7 arribarà amb 'la república catalana'.

El text també demana a la Generalitat que exigeixi, en les converses d'infraestructures amb el govern espanyol, el compliment dels acords del text.

Front comú del Vallès i el Baix Llobregat per la connexió
Una desena d'alcaldes del Vallès i el Baix Llobregat es van constituir en lobby la setmana passada per pressionar el ministeri de Foment espanyol perquè reprengui la construcció de la connexió entre les dues vies i per posar de manifesta la manca d'inversió a la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.