Compromís de Sant Cugat amb el Pacte Nacional per una Societat Digital


  • Comparteix:

Dues usuàries d'ordinadors / Foto: ACN

Dues usuàries d'ordinadors / Foto: ACN

El ple ha expressat aquest dilluns el seu suport al Pacte Nacional per una Societat Digital, el protocol amb què la Generalitat, les diputacions catalanes i el món local es comprometen a fomentar el desenvolupament de la societat digital a tot el territori. La proposta, fruit d'una moció de Convergència, ha rebut el suport de tots els grups, excepte de la CUP-PC, que s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

El pacte pretén 'anar més enllà d'una simple suma aritmètica de les diferents iniciatives' de les diverses administracions i entitats en aquest àmbit. El document té cinc eixos: el desplegament de l'estratègia de territori intel·ligent de la Generalitat; les infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques; l'adopció de mesures i d'eines tecnològiques conjuntes en l'àmbit de la ciberseguretat i de la protecció dels drets de les persones i les empreses; l'impuls d'una nova administració digital i el desenvolupament de la indústria 4.0.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Joana Barbany, ha destacat alguns d'aquests objectius.

Joana Barbany

Els objectius són treballar conjuntament, desenvolupar l'estratègia smartCAT i gestionar coordinadament les infraestructures tecnològiques.


Tots els grups, tret de la CUP-PC, que s'ha abstingut, han donat suport a la moció, que ja s'ha aprovat a uns 70 municipis. Els partits veuen amb bons ulls el suport santcugatenc, tot i que amb matisos. El PP, per exemple, ha lamentat que el pacte no inclogui l'administració estatal i C's ha reclamat més informació. La CUP-PC ha lamentat que no s'aposti més per la participació ciutadana en aquest procés cap a la societat digital.

El govern, les quatre diputacions i els representants del món local van signar el pacte l'octubre passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.