Jané anuncia un pla especial per revertir l'augment de robatoris amb força a domicilis de Sant Cugat


  • Comparteix:

El conseller d'Interior, Jordi Jané / Foto: ACN

El conseller d'Interior, Jordi Jané / Foto: ACN

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat més mesures a Sant Cugat per capgirar l'augment de robatoris amb força a domicilis de la ciutat durant l'últim any. El departament activarà el Programa Operatiu Específic d'Habitatge amb una operativa policial que es concretarà en breu. De moment, després d'una reunió amb l'Ajuntament aquest dimarts, la Generalitat s'ha compromès a tenir 'una especial atenció per a Sant Cugat' davant la previsió de crear 500 places de Mossos en el nou pressupost, pendent d'aprovació.

Jané ha qualificat de 'gens bones' les dades de robatoris amb força en habitatges a la ciutat i ha explicat que donarà la màxima atenció a Sant Cugat davant aquestes xifres, que es mostra convençut de poder revertir. El titular d'Interior s'ha solidaritzat amb la petició de l'alcaldessa de demanar un pla específic per combatre l'increment d'aquest tipus de delictes, que situa en un 20%.

Jordi Jané

Té tota la raó quan ens exigeix una atenció preferent per Sant Cugat on els robatoris amb força a domicili el darrer any pugen més d'un 20%, quan en el conjunt de Catalunya baixen un 2%. No ens ho podem permetre, no ho volem permetre i farem aquesta intensitat amb el Programa Operatiu Específic.


Segons el balanç de criminalitat del ministeri de l'Interior espanyol, però, Sant Cugat va patir l'any passat 608 robatoris amb força a domicilis, un 41,7% més que al 2015 quan se'n van produir 429.

Conesa ha celebrat que es reforci la supervisió i la seguretat de la ciutat en els robatoris en habitatges i s'ha mostrat optimista amb les perspectives de revertir la situació. En la reunió mantinguda avui, la conselleria d'Interior ha detallat que el reforç policial activat l'octubre passat per combatre aquests robatoris ha suposat un increment en hores de patrullatge d'un 48%.

Conesa i Jané han fet aquest anunci després de la cinquena edició del 'Canvi de Marxa' que s'ha celebrat aquest dimarts al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.