CiU critica el govern de Valldoreix per no obrir un debat sobre l'ampliació de la seu de l'EMD


  • Comparteix:

La federació estudia presentar al·legacions al projecte

La federació estudia presentar al·legacions al projecte

L'acord entre l'EMD i la societat Vall d'Or perquè el govern de Valldoreix compri l'edifici on actualment hi ha la seu de l'entitat ha estat un dels principals motius de polèmica de la darrera Junta de Veïns de Valldoreix abans de les vacances. Des de CiU lamenten que l'equip de govern hagi tirat pel dret i no hagi buscat el consens ni amb els grups de l'oposició ni amb els ciutadans pel que fa a la futura ubicació de l'EMD.

El grup de CiU de Valldoreix considera que la Candidatura Catalanista i de Progrés ha decidit comprar aquest edifici i remodelar-lo per ampliar l'EMD sense haver fet el debat necessari sobre quin és el millor emplaçament per a l'entitat.

Tot i coincidir en què la compra d'aquest edifici pot ser una operació interessant ja que suposaria deixar de pagar l'actual lloguer i adquirir el local per al patrimoni de Valldoreix, des de CiU lamenten que el debat sobre aquest tema s'hagi portat abans a l'Ajuntament de Sant Cugat que a Valldoreix, i ja han anunciat que estudiaran la possibilitat de presentar al·legacions a la proposta de requalificació d'uns terrenys sitiuats just darrera de l'EMD que ha estat aprovada inicialment pel ple. Ho explica el vocal de CiU, Francesc Cardoner.

Francesc Cardoner

Es diu que la compra de l'EMD és un bé i a canvi se li paga en espècies al propietari amb una requalificació urbanística. Això és corecte sempre que s'estigui fent la compra.


La resposta de la presidenta de l'EMD ha estat contundent: Montse Turu ha lamentat que CiU els intenti posar pals a les rodes en un tema imprtant tant pel govern com pels veïns de Valldoreix, i ha acusat la federació nacionalista de prioritzar els interesos de partit per sobre del bé del poble.

Montse Turu

Faltaria més que hi posessin problemes. El poble sabrà quina oposició fan vostès, que es preocupen més els seus interessos polítics que no l'estimació per Valldoreix.


La presidenta de l'EMD ha remarcat que, per reforçar el model de creixmeent urbanístic que ha seguit Valldoreix, creuen que és millor no concentrar tots els equipaments en una sola zona, i ha afegit que, amb la compra de l'edifici de l'EMD s'estalviaran un lloguer que, en els darrers 15 ha costat prop de 510.900 euros als valldoreixencs.

Turu ha explicat també que amb l'ampliació d'aquesta seu es podran destinar algunes sales a diferents usos ciutadans, i que el seu primer objectiu és arranjar el pis de baix de l'actual edifici i fer una nova sala de plens que podria estar enllestida cap a l'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.