CiU i ERC posen bona nota al primer any del pacte de govern


  • Comparteix:

El projecte d'urbanització de Can Busquets continua sent el principal punt de desacord entre els dos partits

El projecte d'urbanització de Can Busquets continua sent el principal punt de desacord entre els dos partits

CiU i ERC fan una valoració positiva del primer any del pacte de govern a la ciutat. Tots dues formacions han remarcat que el govern gaudeix d'una gran estabilitat que ha permès tirar endavant molts projectes, com el pla d'habitatge o la rebaixa de les contribucions especials. Pel que fa a la possible urbanització de Can Busquets, principal motiu de fricció, els socis de govern coincideixen en la necessitat de buscar un acord, tot i que ERC ha volgut fer un toc d'atenció i ha deixat clar que aquest és un tema molt important per la seva formació.

Un any després de signar l'acord de govern entre CiU i ERC, totes dues formacions coincideixen a fer un balanç positiu de la feina feta. Tant la federació nacionalista com els republicans asseguren que aquest pacte ha donat estabilitat al govern de la ciutat i ha permès tirar endavant un gran nombre de projectes, alguns ja començats en l'anterior mandat i altres de nous.

Per a l'alcalde i cap de llista de CiU, Lluís Recoder, aquesta estabilitat és molt important en una ciutat tan dinàmica com Sant Cugat.

Lluís Recoder

Aquesta intensitat de feina, si no està recolzada per un govern estable i que vagi aprovant coses, podria acabar transformant-se en una situació molt complexa.


Entre d'altres el projectes, els socis de govern han destacat el pla d'habitatge que preveu la construcció de més de 1.000 pisos públics en els propers anys, o la modificació del percentatge de les contribucions especials que han de pagar els veïns dels districtes, i que queda fixat en el 80%. CiU i ERC també han remarcat que, per primera vegada s'ha adjudicat una partida de 150.000 euros als districtes perquè els consells de districte prioritzin les inversions, o que s'ha començat a treballar en la modificació del ROM, que incorporarà un reglament específic sobre participació ciutadana.

En relació a Can Busquets, un dels principals temes de desacord entre els socis de govern, tots dos partits han manifestat la voluntat d'iniciar un procés de diàleg per buscar un consens. Després que en reiterades ocasions els republicans hagin anunciat que aquest pot ser un motiu per acabar trencant el pacte, el seu portaveu, Eduard Pomar, ha remarcat que cal garantir l'estabilitat del govern però que aquest és un tema molt important per al seu partit.

Eduard Pomar

No se si aquest pot ser o no un tema per trencar el govern de la ciutat però si que vull donar el missatge que Can Busquets és molt important per ERC.


Pel que fa a les crítiques fetes en alguna ocasió pels grups de l'oposició, que afirmen que ERC té molt poc pes dins l'equip de govern, tant Recoder com Pomar han remarcat que l'acord recull les diferents sensibilitats de les dues formacions, i que així es posa de manifest en algunes accions on la petjada dels republicans és molt clara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.