Arrenquen els tràmits per fer de doble sentit un tram del carrer del Molí de Valldoreix


  • Comparteix:

Part de l'equip de govern amb Susanna Herrada, al mig

Part de l'equip de govern amb Susanna Herrada, al mig

L'EMD ha encetat els tràmits per convertir en doble sentit un tram del carrer del Molí, entre Antoni Caballé i Barceloneta, per millorar la mobilitat a petició veïnal. La junta de veïns d'aquest dijous ha aprovat de forma inicial i unànime el projecte per reurbanitzar el tram, que comportarà una ampliació de la via als vuit metres que preveu el PGM per garantir la seguretat i l'accessibilitat. L'actuació costarà 66.800 euros, 6.500 dels quals indemnitzaran els propietaris dels terrenys expropiats per a l'obra.

L'actuació mantindrà la vorera est, ampliarà l'oest i augmentarà la calçada a cinc metres i mig, sumant una amplada total de vuit metres. Amb aquesta modificació i l'increment del xamfrà d'Antoni Caballè s'assoleix l'amplitud necessària per garantir la seguretat en els girs. N'ha donat més detalls la vocal de Mobilitat, Susanna Herrada.

Susanna Herrada

Això ho fem per millorar la mobilitat i perquè uns 40 veïns del carrer demanaven el canvi.


Mocions
Gràcies una moció institucional, els valldoreixencs podran fer tràmits municipals al web de l'EMD. Una altra proposta que ha unit tots els partits ha estat la idea de CiU-Actuem de declarar Valldoreix vila amiga dels circs sense animals.

No ha prosperat la moció de C's per fer un inventari de les voreres en mal estat, que ha rebut l'oposició del govern de CiU-Actuem, l'abstenció d'ERC-MES i el suport de la CUP-PC. Tampoc no ha tirat endavant la moció de la CUP-PC per destinar 18.000 euros anuals al lloguer d'un habitatge per a refugiats. L'oposició hi ha donat suport però al govern no li ha semblat adequada la proposta i veu mecanismes més adients per ajudar el col·lectiu. CiU-Actuem ha apuntat que les administracions no poden llogar ni directament ni indirectament pisos. La CUP-PC ha lamentat el posicionament, que considera 'un obstacle més' dels governs per acollir, i ha cridat a la desobediència. L'Assemblea de Voluntaris per als refugiats de Sant Cugat ha lamentat 'aquest fet que demostra una contradicció clara entre les bones paraules de solidaritat i la realitat dels fets'.

La majoria de CiU-Actuem també ha tombat l'intent de la CUP-PC de modificar el reglament de participació per 'consolidar' el Consell de la Vila, que continua sense convocar-se a l'espera que la comissió especial resolgui el nou format de l'òrgan participatiu. Els cupaires tampoc no han aconseguit que el govern valori la renovació i ampliació de la cartelleria per informar d'activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.