La CUP-PC vol convocar una consulta a Sant Cugat sobre la remunicipalització de l'aigua


  • Comparteix:

Foto de família dels cupaires i la campanya

Foto de família dels cupaires i la campanya

La CUP-PC vol convocar una consulta el 2018 per preguntar als santcugatencs sobre la municipalització de l'aigua, servei que l'Ajuntament té concessionat a Sorea fins el 2019. La coalició defensa la necessitat que els béns essencials es gestionin públicament i encara ha de concretar si tirarà endavant la consulta amb una moció o recollint signatures. El que sí que farà es presentar una moció per demanar una auditoria sobre l'estat de les infraestructures, inversions i amortitzacions de Sorea.

Amb el lema 'Movem-nos! ReMunicipalitzem l'aigua', la CUP-PC ja ha començat la campanya a Sant Cugat per explicar a la ciutadania les virtuts que comporta per a la ciutat gestionar directament l'aigua. Per això posen com a exemple la municipalització de la zona blava que s'aplica al municipi des de juliol de 2015. Segons dades de la CUP-PC facilitades per Promusa, des que l'empresa pública va començar a gestionar les places d'aparcament l'Ajuntament va passar d'ingressar 300.000 euros el 2015 a 600.000 el 2016.

A banda dels números, els cupaires creuen que el canvi de model és una oportunitat per aplicar transparència, eficiència i participació ciutadana en la gestió. Els cupaires volen saber l'opinió dels santcugatencs a través d'una consulta, modalitat que permet el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). Ho explica el membre de la CUP Oriol Lecina.

Oriol Lecina

La CUP creu fermament en el dret a decidir. I ara que s'ha aprovat la Llei de consultes al Parlament volem demostrar que això no és només un lema.


En cas que recullin signatures, la normativa obliga a reunir el 5% del cens per fer la consulta. La iniciativa es complementaria amb una Festa de la Unitat Popular (FUP), xerrades i una edició especial de l'InfoCUP.

Sobre la recent creació de l'Associació de Municipis per a la Gestió Pública de l'Aigua, integrada per Cerdanyola, Terrassa, Sabadell, Barcelona, Badalona, el Prat del Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, els cupaires santcugatencs han dit que valoraran demanar a Sant Cugat que s'hi incorpori, tot i que veuen difícil que el govern local s'hi sumi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.