La CUP-PC vol convocar una consulta a Sant Cugat sobre la remunicipalització de l'aigua

Foto de família dels cupaires i la campanya

Política

Publicat el 24/mar/17 per Sílvia González

La CUP-PC vol convocar una consulta el 2018 per preguntar als santcugatencs sobre la municipalització de l'aigua, servei que l'Ajuntament té concessionat a Sorea fins el 2019. La coalició defensa la necessitat que els béns essencials es gestionin públicament i encara ha de concretar si tirarà endavant la consulta amb una moció o recollint signatures. El que sí que farà es presentar una moció per demanar una auditoria sobre l'estat de les infraestructures, inversions i amortitzacions de Sorea.

Amb el lema 'Movem-nos! ReMunicipalitzem l'aigua', la CUP-PC ja ha començat la campanya a Sant Cugat per explicar a la ciutadania les virtuts que comporta per a la ciutat gestionar directament l'aigua. Per això posen com a exemple la municipalització de la zona blava que s'aplica al municipi des de juliol de 2015. Segons dades de la CUP-PC facilitades per Promusa, des que l'empresa pública va començar a gestionar les places d'aparcament l'Ajuntament va passar d'ingressar 300.000 euros el 2015 a 600.000 el 2016.

A banda dels números, els cupaires creuen que el canvi de model és una oportunitat per aplicar transparència, eficiència i participació ciutadana en la gestió. Els cupaires volen saber l'opinió dels santcugatencs a través d'una consulta, modalitat que permet el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). Ho explica el membre de la CUP Oriol Lecina.

Oriol Lecina

La CUP creu fermament en el dret a decidir. I ara que s'ha aprovat la Llei de consultes al Parlament volem demostrar que això no és només un lema.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En cas que recullin signatures, la normativa obliga a reunir el 5% del cens per fer la consulta. La iniciativa es complementaria amb una Festa de la Unitat Popular (FUP), xerrades i una edició especial de l'InfoCUP.

Sobre la recent creació de l'Associació de Municipis per a la Gestió Pública de l'Aigua, integrada per Cerdanyola, Terrassa, Sabadell, Barcelona, Badalona, el Prat del Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, els cupaires santcugatencs han dit que valoraran demanar a Sant Cugat que s'hi incorpori, tot i que veuen difícil que el govern local s'hi sumi.