Marta Espasa: 'L'administració tributària catalana intentarà que la gent pagui impostos voluntàriament'


  • Comparteix:

Marta Espasa / Foto: Gencat.cat

Marta Espasa / Foto: Gencat.cat

La directora general de Tributs i Joc de la Generalitat i catedràtica d'Hisenda Pública a la UB, Marta Espasa, sosté que el projecte d'administració tributària catalana apostarà per un model que 'intentarà que la gent pagui impostos de manera voluntària' i alhora buscarà 'facilitar el compliment de les obligacions tributàries'. Espasa ha assegurat aquest dijous que l'Agència Tributària estatal 'ens tracta com una administració de segon nivell' en una xerrada que ha tancat el cicle de conferències 'Desconnectant' organitzat per Òmnium a la Casa de Cultura. També hi ha participat el diputat de JxSí Roger Torrent.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista

- 'Tenir la clau de la caixa és tenir totes les competències sobre la recaptació dels impostos que es paguen a Catalunya'.

- 'Apostem pels models més moderns, com el suec, el britànic i l'australià'.

- 'L'Agència Tributària de Catalunya gestiona actualment només el 6% dels impostos que es generen a Catalunya, hem d'intentar incrementar aquest percentatge'.

- 'Cal desenvolupar l'Agència Tributària per tot el territori, canviar els sistemes informàtics, dotar-la de molt més personal i canviar la filosofia i la mentalitat del que entenem per administració tributària'.

- 'La Direcció General de Tributs ha de dissenyar molt bé tots els impostos, ens ve molta feina. Han de respectar els principis d'equitat i progressivitat, però que també ajudin el desenvolupament econòmic'.

- 'Lluitar amb tots els mitjans contra el frau fiscal és un dels principals reptes que ens hem proposat a l'Agència Tributària'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.