L'ANC engega una campanya per localitzar les plaques i símbols franquistes de Sant Cugat


  • Comparteix:

Una de les plaques del Ministeri de l'Habitatge franquista / Foto: ACN

Una de les plaques del Ministeri de l'Habitatge franquista / Foto: ACN

La delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa una crida als santcugatencs per localitzar les plaques i els símbols franquistes que encara hi ha a la ciutat. L'entitat demana a l'Ajuntament que compleixi el compromís que va adquirir el ple el 2014 d'impulsar la retirada de símbols franquistes ubicats als edificis de pisos de Sant Cugat.

L'ANC demana als santcugatencs que si coneixen la localització d'alguna placa o símbol franquista al municipi els enviïn la informació a santcugat@assemblea.cat. A part de les plaques als habitatges, l'entitat també vol que es canviï el nom a carrers amb el nom de persones vinculades al franquisme. A hores d'ara, l'ANC està en converses amb el consistori per decidir quins passos s'han de seguir per retirar aquests símbols del municipi.

Arran va retirar l'any passat plaques de tres carrers de Sant Cugat amb noms d'antics alcaldes franquistes: Nicolás Villar, Josep Barnils i Pau Muñoz. En lloc d'aquestes referències, l'organització va penjat cartells amb els noms de tres 'lluitadores per la llibertat': Lina Odena, Marina Ginestà i Teresa Claramunt.

L'Ajuntament va obrir un expedient sancionador a Arran després que el col·lectiu hagués reivindicat al ple haver sostret les plaques. L'alcaldessa, Mercè Conesa, va assegurar que es tractava d'un 'acte vandàlic' i va remarcar que 'la fi no justifica els mitjans'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.