#VolpelleresViu vol la protecció del bosc mentre que el govern remarca que cal construir-hi el Leonardo


  • Comparteix:

El col·lectiu lamenta la tala d'arbres al bosc de Volpelleres / Foto: Volpelleresviu.com

El col·lectiu lamenta la tala d'arbres al bosc de Volpelleres / Foto: Volpelleresviu.com

La campanya veïnal #VolpelleresViu insta l'Ajuntament a protegir la zona del bosc de Volpelleres, on s'està construint el futur institut Leonardo da Vinci. Segons l'equip de govern, el projecte del centre educatiu preveu que es talin 120 arbres dels prop de 8.000 que conformen el bosc i se'n replantaran 68. Malgrat que el col·lectiu ha expressat el posicionament favorable a la construcció del centre, considera inadequada la zona on s'edificarà perquè implica 'una pèrdua innecessària d'arbres'.

#VolpelleresViu ha recollit més de 500 signatures a una campanya de suport a Change.org. #VolpelleresViu remarca que, a més de l'institut, es construirà un equipament que implicarà guanyar més terreny al bosc: es tracta d'un pavelló que donarà servei als alumnes als matins i a les necessitats ciutadanes a la tarda, i permetrà a les entitats esportives disposar-ne els caps de setmana. A més, el col·lectiu posa en dubte que el barri estigui preparat per assumir més activitat de la que té ara. Ho explica el seu portaveu, Josep Castro.

Josep Castro

Hi ha algun estudi del barri de quin és l'impacte de muntar tants equipaments en tan pocs metres? No són equipaments pròpiament del barri, són del poble. Per descomptat, el barri no està preparat per això.


La regidora d'Educació, Esther Salat, assegura que és el millor lloc per acollir un equipament 'necessari' de 17.000 metres quadrats i que, en aquest cas, s'han de prioritzar les persones.

Esther Salat

Amb un equipament que ha d'acollir prop de 1.300 persones, amb sis línies d'ESO i tres de batxillerat en un entorn de 17.000 metres quadrats, en aquest cas hem de prioritzar les persones. L'alumnat d'una ciutat tan jove ens fa necessari dotar-nos d'aquests equipaments.


Salat també explica que es perdran una seixantena d'arbres, però que es tracta d'un projecte 'el màxim de respectuós' amb el seu entorn.

El moviment veïnal ha fet arribar la queixa als partits de l'oposició, que la traslladaran a la comissió d'Urbanisme. A més, els membres de la campanya tenen pensat assistir a l'audiència pública del ple d'aquest mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.