L'equip de govern insta l'Estat a reformar 'les lleis que discriminen les persones amb discapacitat sensorial'


  • Comparteix:

Un expert llegeix un document en braille en veu alta i l'altre comprova que correspongui a la butlleta impresa / Foto: ACN

Un expert llegeix un document en braille en veu alta i l'altre comprova que correspongui a la butlleta impresa / Foto: ACN

L'equip de govern, format pels grups de Convergència i el PSC, vol que es reformin 'les lleis que discriminen les persones amb discapacitat sensorial' en diverses matèries, com el matrimoni, on s'exigeix a aquest col·lectiu que presenti un certificat mèdic que acrediti la seva aptitud per presentar el consentiment a l'aliança. L'executiu local presentarà una moció al proper ple on també demanen al govern espanyol que suprimeixi l'article del codi civil que prohibeix a les persones amb discapacitat sensorial fer testament tancat.

El text reclama que se suprimeixi l'obligatorietat de la presència de dos testimonis en la cessió de documents públics i testaments oberts. En aquest sentit, l'executiu local també reivindica la necessitat d'introduir noves tecnologies per facilitar a aquest col·lectiu la lectura i signatura dels documents.

La tinenta d'alcalde de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, explica que hi ha hagut un retrocés en l'article del codi civil per als drets de les persones amb discapacitat sensorial. Pellicer posa el matrimoni com un exemple de discriminació per a aquest col·lectiu.

Susanna Pellicer

Al codi civil es demana, per exemple, que totes les persones amb discapacitat sensorial que fins ara es podien casar lliurament, com tothom, hagin de demanar un certificat mèdic per fer-ho. Creiem que això és un retrocés en els seus drets.


La moció també demana que es facin canvis al dret civil català en matèria testamentària per suprimir l'exigència de testimonis al testament notarial i la prohibició, igual que el codi civil, de fer testament tancat. En aquest cas també requereix que s'elimini el veto als cecs, sords i muts per ser testimonis.

En àmbit local, Convergència i el PSC volen que l'Ajuntament es comprometi a treballar per fer els canvis i adaptacions oportunes per garantir els drets de les persones amb discapacitat sensorial en l'accés als serveis públics i a l'administració municipal.

Visita del tinent d'alcalde d'Ocupació a Specialisterne
El tinent d'alcalde d'Ocupació i regidor del PSC, Pere Soler, i la diputada i portaveu del grup socialista al Parlament, Eva Granados, han visitat aquest dilluns les instal·lacions d'Specialisterne. L'empresa santcugatenca fomenta la creació de llocs de treball per a persones amb Trastorns de l'Espectre de l'Autisme (TEA) i diagnòstics similars proporcionant formació i ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.