Rebutjada la petició d'ERC al Congrés per la devolució 'immediata' del 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya acull alguns dels documents retornats

L'Arxiu Nacional de Catalunya acull alguns dels documents retornats

La Comissió de Cultura del Congrés espanyol ha tirat enrere aquest divendres la proposició no de llei d'ERC perquè el govern estatal procedís a la devolució 'immediata' dels 'papers de Salamanca' a 43 municipis del país, entre ells Sant Cugat, i als departaments de justícia. Els vots en contra del PP i C's han tombat la proposta, que recollia que no s'ha efectuat cap entrega des de la ciutat castellana des de 2011. Els republicans han recordat que fa quatre anys la mateixa comissió va aprovar una iniciativa per retornar la documentació confiscada a Catalunya, fet pel qual asseguren que l'executiu espanyol 'no ha complert'.

El retorn dels documents
El juliol passat, el departament de Cultura de la Generalitat va entregar, a persones físiques i entitats, 30 fons documentals i 47 grups de documents a 50 propietaris dels 'papers de Salamanca' a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). La documentació equivalia a 100.000 imatges i representava un 10% de la documentació retornada pel ministeri de Cultura espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.