La CUP-PC exigeix a l'EMD arranjar i tenir cura de totes les rieres que passen per Valldoreix


  • Comparteix:

Imatge d'una riera a la Floresta / Foto: El Mussol

Imatge d'una riera a la Floresta / Foto: El Mussol

La CUP-PC demana a l'EMD de Valldoreix que dugui a terme les cures i els arranjaments necessaris a tots els torrents i rieres del territori. La coalició espera els resultats d'una auditoria de l'empresa Sorea, que gestiona les aigües residuals i el clavegueram de la zona, i no descarta emprendre accions legals si no obtenen resposta per part del govern valldoreixenc. Malgrat això, la CUP-PC es felicita per l'inici imminent de les obres al torrent de Saladrigues.

Associacions de veïns de Valldoreix i la Floresta i les coalicions d'ICV-EUiA i la CUP-PC van presentar el setembre de 2015 mocions als plens de l'EMD i de l'Ajuntament per acabar amb els vessaments continuats pel sobreeiximent de fecals al torrent de Saladrigues i, en el cas de Valldoreix, també amb altres sectors de les rieres de la zona. La CUP-PC es felicita pel compromís en el cas del torrent de Saladrigues, però lamenta l'estancament dels altres punts. Ho explica el vocal de la CUP-PC a l'EMD, Ferran Margineda.

Ferran Margineda

A Valldoreix ens molesta perquè vam demanar a l'EMD que es tirés endavant l'arranjament d'altres trams del torrent de Saladrigues i també d'altres rieres que hi passen i que tenen una casuística semblant, en molt mal estat, com la de Can Llobet.


Margineda també assegura que, tot i que no és el seu objectiu, no descarten emprendre accions legals si no obtenen resposta de l'EMD sobre l'inici dels treballs.

Ferran Margineda

Hi ha la possibilitat d'emprendre alguna acció legal si no obtenim resposta, però entenem que abans el més lògic és que l'EMD ens digués alguna cosa. Estem tractant la contaminació de les aigües a Valldoreix com un tema menor, i no ho és.


Entre d'altres punts, la CUP-PC destaca trams de la riera de Can Llobet com els més problemàtics pel que fa als vessaments de fecals en episodis de pluges intenses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.