Tardà: 'Ens entristeix i no entenem que una ciutat independentista com Sant Cugat s'aliï amb el PSC'


  • Comparteix:

Joan Tardà, durant la seva intervenció a la Festa Republicana / Foto: ERC

Joan Tardà, durant la seva intervenció a la Festa Republicana / Foto: ERC

El diputat d'ERC al Congrés espanyol Joan Tardà ha manifestat que la formació encara no entén com el PDeCAT de Sant Cugat va optar per una aliança amb el PSC quan els republicans 'van fer un acte de responsabilitat' i es van comprometre amb el pacte d'estabilitat pressupostària. El republicà ha visitat aquest divendres Sant Cugat amb motiu de la Festa Republicana organitzada per ERC i les JERC a la qual han assistit unes 600 persones, entre elles el senador santcugatenc Bernat Picornell i la diputada al Congrés Ester Capella. En una entrevista a Cugat.cat, Tardà també ha trobat necessari l'acte simbòlic del 'compromís pel referèndum' escenificat aquest divendres pel govern de la Generalitat i ha dit que 'no fer-ho seria trair el poble de Catalunya'.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista
-'Només faltaria no assumir 'el compromís pel referèndum'. Tenim les eines per fer-ho: si no ho féssim hauríem traït el poble de Catalunya. Qui comanda el govern és gent honesta i honrada i mai no he dubtat que el farem. Si no, tornaríem a casa avergonyits'.

-'El que estem fent és titànic. A Europa no hi ha cap experiència semblant a la catalana. No ja per les grans mobilitzacions que hem fet, sinó perquè estem donant una lliçó de capacitat d'entesa. Tres cultures polítiques diferents com la del PDeCAT, ERC i la CUP tiren endavant el procés i això deixa parat el món'.

-'Crec que mai no havíem tingut les eines per aspirar a fer allò que ara sí que podem fer. És curiós que els catalans que som una nació sense Estat hem estat capaços de convertir-nos en l'única que té tots els números d'aconseguir-ho'.

-'El govern espanyol no complirà les inversions en infraestructures anunciades per a Catalunya. La prova que no ho faran és que no solament no apareixen al projecte de pressupostos que s'aprovarà, sinó que el sol anunci de les inversions va provocar que veus populars i socialistes s'aixequessin en contra dels pressupostos'.

-'Tot depèn només de nosaltres. Això comporta que la ciutadania ha de continuar mobilitzada i compromesa perquè ens ho posaran difícil. Intentaran que descarrilem'.

-'El pacte local del PDeCAT amb el PSC no l'entenem i ens entristeix. Ara bé, nosaltres continuarem sent responsables, bona gent i lleials a la ciutat com quan teníem el pacte d'estabilitat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.