Llum verda a la nova ordenança de clubs de cànnabis a Sant Cugat


  • Comparteix:

Detall d'una persona preparant una cigarreta amb cànnabis i tabac / Foto: ACN

Detall d'una persona preparant una cigarreta amb cànnabis i tabac / Foto: ACN

El ple dóna llum verda a l'ordenança reguladora dels clubs de fumadors de cànnabis a la ciutat que determina la ubicació i les condicions d'exercici d'aquestes entitats. En paral·lel, també ha tirat endavant l'aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic d'Ordenació dels clubs socials de consumidors de cànnabis a Sant Cugat, que haurà de ser aprovat per la comissió d'urbanisme metropolitana. Aquest tràmit ha rebut el suport de tots els grups, tret del PP i el regidor no adscrit, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

La nova normativa obligarà aquestes associacions a tenir la llicència d'activitat i a estar inscrites al registre municipal d'entitats per poder obrir. Fins ara, els clubs podien començar a funcionar amb una comunicació prèvia a l'Ajuntament. El canvi suposa un tràmit previ d'informació pública als veïns afectats i tenir llicència d'obres. La nova disposició també fixa que els clubs s'hauran d'ubicar com a mínim a 200 metres de centres educatius i docents, equipaments sanitaris i assistencials, instal·lacions esportives i altres clubs cannàbics.

El tinent d'alcalde de Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat quin és l'esperit de la nova ordenança.

Damià Calvet

És el control administratiu de les condicions d'obertura de les activitats.


L'ordenança vol garantir que els locals reuneixen les condicions mínimes necessàries per evitar molèsties al veïnat amb una regulació del soroll, la renovació de l'aire i la contaminació odorífera. En aquesta línia, també s'avalarà que els espais compleixin els requisits de seguretat, salubritat i higiene per als usuaris i veïns. També s'obligarà les associacions a tenir una assegurança de responsabilitat civil.

La normativa estableix les condicions de l'activitat: horari de funcionament i d'obertura limitat a vuit hores al dia, prohibició d'accés a menors d'edat, prohibició de venda i limitació de la dispensació màxima, a més d'impedir l'activitat a l'exterior del local.

El text també demana a les associacions que incorporin accions de promoció de la salut i estableix la creació d'una taula de seguiment de l'ordenança formada per un representant de cada grup polític amb representació al plenari.

Tot plegat és fruit del treball d'una comissió específica creada després de la polèmica per l'obertura d'un club cannàbic i impulsada amb una moció de C's. Tots els grups han destacat el consens assolit, malgrat les diferències en alguns aspectes. El portaveu del PP, Álvaro Benejam ha lamentat que l'ordenança no posi solució a la implantació de clubs cannàbics a blocs plurifamiliars.

Álvaro Benejam

Allò que va originar el problema no es resol amb l'ordenança, que és que es puguin instal·lar clubs cannàbics a habitatges plurifamiliars.


Tot i així, l'ordenança s'ha aprovat de manera automàtica en no presentar-se al·legacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.