Es frustra el projecte de la Casa de la Dona i la CUP-PC lamenta 'l'oposició frontal' de l'equip de govern


  • Comparteix:

La Masia de Can Quitèria era un dels espais on es proposava fer la Casa de la Dona

La Masia de Can Quitèria era un dels espais on es proposava fer la Casa de la Dona

La proposta de la CUP-PC ERC-MES i ICV-EUiA de dotar Sant Cugat d'una Casa de la Dona no ha prosperat al ple d'aquest dilluns. Els cupaires han lamentat 'l'oposició frontal i absoluta' de l'equip de govern, format per PDeCAT-Demòcrates i el PSC, que no ha entrat tampoc, retreu, a esmenar i debatre el text. El govern i el PP han argumentat que 'no comparteixen' el model de Casa de la Dona defensat per l'oposició d'esquerres.

ESCOLTA-HO

La CUP-PC va retirar un anterior projecte de la Casa de la Dona a l'espera que la iniciativa prosperés en el si dels pressupostos participatius. La proposta, però, no va resultar guanyadora i, prèviament, va rebre la reprovació de les mateixes impulsores de la idea, que van acusar l'Ajuntament de desvirtuar-la.

El projecte de Casa de la Dona de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUIA tampoc no ha prosperat a l'últim ple. Proposava, amb esmenes dels republicans, la cessió de l'equipament de Can Quitèria o un altre espai amb una partida específica als pressupostos i un model de gestió ciutadana. És un model no compartit pel govern segons l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Entenc que vostès vulguin fer aquesta proposta. Jo estaria disposada a fer un model com Casa Galèria de Terrassa amb una gestió municipal. Això no és el que proposen vostès.


És un posicionament que no ha compartit la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, que ha lamentat que l'equip de govern no hagi donat a la moció l'oportunitat de ser debatuda amb esmenes.

Núria Gibert

Quan em diuen que els models són oposats, doncs, esmenin. Són els grans esmenadors del ple municipal.


La iniciativa de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, que ha rebut el suport del regidor no adscrit i C's, no ha sumat la majoria necessària per tirar endavant. El vot contrari del PP ha fet caure la moció. El seu portaveu, Álvaro Benejam, ha acusat els cupaires de presentar un projecte que defensa 'un feminisme radical'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.