Les queixes veïnals a les Planes porten l'Ajuntament a convocar una nova reunió amb Mossos i Policia Local


  • Comparteix:

Moment del consell de barri de les Planes

Moment del consell de barri de les Planes

L'equip de govern convocarà en el termini de dues setmanes una taula de seguretat per abordar amb els Mossos i la Policia Local com minvar la sensació d'inseguretat denunciada per veïns de les Planes. L'objectiu serà radiografiar les problemàtiques exposades pels planencs com les entrades en habitatges i l'activitat del centre de menors Els Lledoners. Pel que fa a aquest centre, el govern local ha descartat que alguns exusuaris siguin els responsables d'okupacions i sí que ha atribuït als okupes la manca d'enllumenat en diversos carrers.

Tal com van fer al ple de dilluns, alguns veïns han tornat a manifestar inquietud en matèria de seguretat. Emi Cruz, de la Comissió de Festes, ha insistit a demanar més presència policial.

Emi Cruz

Es va fer un grup de treball amb els Mossos i la Policia Local. La informació que ens van donar em va fer veure que hi estan treballant. Això no treu que volguem més presència policial. Volem un barri segur.


La tinent d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, que havia acudit al consell com a vocal de PDeCAT-Demòcrates, ha detallat a Cugat.cat que la unitat específica de seguretat 'està treballant' i que diversos factors han motivat aquesta 'alarma'.

Cristina Paraira

El que es va intentar al grup de treball va ser clarificar les incidències per no culpabilitzar erròniament persones en el temes de convivència.


Sobre les entrades a domicilis, Paraira ha remarcat que són accions on no s'aplica la força i amb substraccions de béns menors. Són unes incidències que la tinent d'alcalde ha atribuït a un grup de persones que no són del districte i que es mouen en tren.

L'activitat d'Els Lledoners continua preocupant els veïns. La CUP ha fet públiques dades del balanç policial que descartava que exusuaris del centre ocupessin habitatges, com sostenen els veïns, i ha aprofitat per demanar una major cobertura social pel futur dels usuaris.

La regidoria de Seguretat sí que ha responsabilitzat el moviment okupa de punxades il·legals a l'enllumenat públic que ha deixat a les fosques carrers com Calvari. Paraira apunta 'una actuació més contundent' de la Policia Local i nega un augment d'okupacions al districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.