ERC-MES i ICV-EUiA demanen al ple que se solidaritzi amb la comunitat LGTBI de Txetxènia


  • Comparteix:

Les formacions demanen a l'Ajuntament que refermi el compromís amb els drets d'aquest col·lectiu / Foto: Creative Commons

Les formacions demanen a l'Ajuntament que refermi el compromís amb els drets d'aquest col·lectiu / Foto: Creative Commons

ERC-MES i ICV-EUiA insten l'Ajuntament a reprovar i condemnar 'la persecució i el genocidi' de la comunitat LGTBI a Txetxènia per part de les autoritats i les forces de seguretat de la zona. Els grups municipals presentaran una moció al ple de maig on demanen al consistori que refermi el compromís municipal amb la defensa dels drets de les persones LGTBI.

El text exigeix que es demani a les instàncies internacionals, especialment al Parlament Europeu, el compromís polític necessari 'per posar fre de forma immediata a aquesta xacra i que s'exigeixi l'alliberament de les persones d'aquest col·lectiu que estan detingudes'. En aquest sentit, els republicans i els ecosocialistes també reclamen que es posin a mans dels tribunals internacionals els responsables que vulneren els drets i llibertats de les persones LGTBI i que es condemnin les declaracions homòfobes fetes per membres del govern txetxè.

Les formacions municipals demanen al ministeri d'Afers Exteriors espanyol que exigeixi mesures urgents a les institucions internacionals 'per mantenir la pressió al govern rus per aclarir i investigar els fets'. En aquesta línia també demanen a l'Estat que faciliti l'asil de persones LGTBI de Txetxènia que siguin perseguides a causa de la seva orientació sexual o expressió de gènere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.