Jordi Menéndez signa el manifest que demana la suspensió provisional del referèndum


  • Comparteix:

Jordi Menéndez / Foto: PSC Sant Cugat

Jordi Menéndez / Foto: PSC Sant Cugat

L'exdiputat i exalcaldable del PSC Jordi Menéndez és un dels signants del manifest que advoca per la suspensió del referèndum, almenys de forma provisional, que la plataforma Portes Obertes del Catalanisme presentarà aquest dijous. Menéndez considera que amb els plans de referèndum del govern 'no anem bé' i que cal apostar per la via del pacte i la negociació amb Madrid en lloc de 'la confrontació que portarà al bloqueig de la situació quotidiana catalana'.

La plataforma Portes Obertes del Catalanisme està integrada per Tercera Via, impulsada per membres del PSC, Construïm, de l'òrbita d'Unió, i ciutadans a títol individual. És un espai de trobada que vol posar l'accent en la necessitat, diu Menéndez, de 'donar-nos temps' i paralitzar la maquinària del referèndum perquè 'no ens porta enlloc'.

Jordi Menéndez

El que proposem és que se suspengui la convocatòria del referèndum, que l'Estat espanyol accepti que ha de negociar sobre les condicions d'autogovern del país i que és molt millor la via del pacte i la negociació'.


Sobre la judicialització del procés, Menéndez diu que 'les lleis han de complir-se'. També llença dos missatges als governs espanyol i català.

Jordi Menéndez

El govern d'Espanya ha de ser capaç de fer una proposta que parteixi d'una diagnosi comuna i al govern de la Generalitat li diem que les coses no es resolen amb sortides de to, ni apel·lacions a la desobediència ni amb referèndums que no ens porten enlloc.


El manifest 'Contra la llei, no; només amb la llei, tampoc' es presentarà aquest dijous, a les set de la tarda al Col·legi d'Advocats de Barcelona amb les intervencions de l'exvicepresident del Tribunal Constitucional Eugeni Gay, l'exconsellera de Justícia Pilar Fernández Bozal i el catedràtic de dret constitucional Xavier Arbós.

En clau local
Sobre l'abstenció del grup municipal del PSC en l'adhesió de Sant Cugat al Pacte Nacional pel Referèndum, Menéndez ha dit que 'no pot opinar' perquè desconeix 'en quines circumstàncies s'ha produït aquesta discussió' i ha assegurat estar allunyat de la vida política local. Menéndez és actualment cap de l'oficina de l'expresident José Montilla, on és un dels alts càrrecs més ben remunerats de tota l'administració, i anava de número 22 a les llistes del PSC a les darreres eleccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.