González creu que la percepció d'inseguretat a Mira-sol respon a certes interpretacions de dades


  • Comparteix:

Gairebé una vintena de persones han assistit com a públic a la sessió

Gairebé una vintena de persones han assistit com a públic a la sessió

El director de Seguretat Ciutadana, Jaume González, assegura que Mira-sol i la resta de la ciutat són territoris segurs i lamenta que certes interpretacions de dades puguin transmetre una sensació d'inseguretat a la població. Ho ha dit aquest dimecres al consell de barri de la zona, on ha explicat que es van produir nou robatoris amb violència i/o intimidació al districte entre el maig de l'any passat i l'abril d'enguany, tres menys que en el mateix període anterior. També ha indicat que al conjunt de Sant Cugat es van registrar 130 delictes d'aquest tipus durant aquest últim període, un 32% menys que en l'etapa anterior.

Les dades contrasten amb les que va presentar el ministeri de l'Interior espanyol al març, que indicaven que Sant Cugat va patir 608 robatoris amb força a domicilis durant el 2016, un 41,7% més que l'any anterior. El responsable de seguretat ha lamentat que certes interpretacions de dades puguin causar la sensació que el districte no és segur.

Jaume González

Mira-sol i Sant Cugat són segurs. Depèn de com es presenten els números, donen resultats diferents.


El vocal d'ICV-EUiA, Josep Maria Àngel, ha acusat González d'utilitzar les dades a la seva conveniència.

Josep Maria Àngel

El fet d'agafar una franja de temps determinada per dir que els robatoris han baixat és manipular.


El director de Seguretat Ciutadana ha posat en valor l'aplicació del Pla local de seguretat i ha garantit que la ràtio de policies locals a la ciutat, de 2,5 agents per cada 1.000 habitants, es compleix. La presidenta del consell de barri, Carmela Fortuny, ha reconegut la tasca feta pel cos de Policia Local, però ha admès que cal fer més feina per garantir la seguretat a la ciutat.

Carmela Fortuny

Cal treballar per més efectius, més presència policial i més coordinació. Volem que Sant Cugat sigui el municipi més segur de tots.


A banda de Mira-sol, també s'ha presentat el registre de robatoris a la resta de districtes. Així, els casc urbà va concentrar 110 delictes amb violència i/o intimidació entre maig de 2016 i abril d'enguany, 54 menys que en el període anterior; a Valldoreix n'hi va haver cinc, nou menys que en el registre anterior; a les Planes la diferència és d'un a quatre. En el cas de la Floresta es registra un augment: en l'últim any s'han comptat cinc robatoris, mentre que en l'anterior no es va registrar cap.

Soroll a l'AP7
El consell de barri també ha servit per anunciar que el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, es reuniran aquest dijous amb el cap de demarcació de carreteres de l’Estat, Lluís Bonet, per abordar el soroll que pateixen els veïns de Mas Gener pel pas de vehicles a la B30 i AP7. Puigdomènech ha explicat a la sessió que veuen insuficient la mesura del govern espanyol d'instal·lar pantalles acústiques de 4,5 metres per mitigar el problema.

Altres problemes
Veïns del carrer de Ramon Llull, a tocar del Parc del Turó de Can Mates, s'han queixat de les aglomeracions de gent que visiten aquesta zona verda, sobretot, els caps de setmana per celebrar dinars i altres activitats festives. Asseguren que se sobrepassen els nivells acústics establerts. La presidenta del consell de barri ha explicat que des de l'Ajuntament en són conscients i que es crearà un grup de treball per tractar la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.