L'Ajuntament vol mesures més eficients de les que proposa Foment contra el soroll de l'AP7 a Mas Gener


  • Comparteix:

El tram de l'AP7 a Mas Gener / Foto: Google Maps

El tram de l'AP7 a Mas Gener / Foto: Google Maps

L'Ajuntament considera que les mesures proposades pel ministeri de Foment espanyol per mitigar el soroll als trams de l'AP7 al pas per Mas Gener són insuficients i reclama que s'instal·lin pantalles acústiques més altes o més efectives. En una reunió aquest dijous amb el cap de demarcació de carreteres de l'Estat, Lluís Bonet, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, han presentat les al·legacions del consistori al pla d'acció contra el soroll a la xarxa de carreteres de l'estat, on també es recull més protecció acústica per a les zones properes a l'Hospital General (HGC) i a l'escola Viaró.

El pla estatal preveu la instal·lació de barreres de 4,5 metres d'alçada i paviment fonoreductor al pas per Mas Gener. L'Ajuntament exigeix en aquest punt plaques més altes o més efectives. En el cas de l'àrea propera a l'HGC, on el ministeri espanyol veu un grau de conflicte 'baix', està prevista la instal·lació d'una barrera de tres metres. El consistori demana que s'hi consideri un grau d'impacte 'alt'. El pla, però, deixa descobert un espai de 100 metres entre aquestes dues àrees que des de l'Ajuntament també es vol cobrir.

Damià Calvet ha celebrat que hagi tingut lloc la reunió i considera que les mesures recollides al pla d'actuació estatal no són suficients.

Damià Calvet

Tot i que el pla determina que aquí hi ha un grau d'impacte elevat, creiem que estan per sota de la realitat. Demanem que la protecció sigui superior.


La segona fase del pla d'acció contra el soroll a la xarxa de carreteres de l'estat es va presentar al novembre passat i ara s'ha sotmès a informació pública. Encara no es coneix quan es posarà a la pràctica, però Calvet ha explicat que serà aviat.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ja va avançar que es presentaria al·legacions aquest dimecres al consell de barri de Mira-sol, on va demanar suport al veïnat el cas que les al·legacions no prosperin. A la sessió participativa, el PDeCAT, ERC-MES i C's van recordar als assistents que, entre les al·legacions que els seus partits presenten als pressupostos generals de l'Estat, també hi ha esmenes per millorar la qualitat acústica de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.