Compromís del ple per reforçar la lluita contra la violència masclista a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat reforça les mesures contra la violència masclista

Sant Cugat reforça les mesures contra la violència masclista

L'Ajuntament establirà un circuit contra la violència masclista per aconseguir una actuació integral en tots els àmbits de Sant Cugat i elaborarà un protocol municipal contra les agressions sexuals per a la Festa Major i dels barris. El compromís és fruit d'una moció aprovada aquest dilluns al ple a partir de propostes de la CUP-PC i ERC-MES. Tots els partits hi han votat a favor, excepte el PP, que ha votat en contra al punt que detalla que s'incorporarà la perspectiva de gènere en l'organització dels actes.

ESCOLTA-HO

El circuit contra la violència sexista inclouria els serveis de salut, els serveis socials, justícia, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local, els serveis d'educació, l'Institut Català de les Dones, entitats i professionals especialistes en la matèria i representants dels diferents consells de barri.

Una altra de les mesures recollides a la moció és intensificar el nombre de tallers de sensibilització sobre les relacions tòxiques i violentes a instituts i escoles, i crear una plaça de tècnica especialista d'unes hores a la setmana a cada institut. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat la importància de mobilitzar la societat per combatre aquesta xacra.

Núria Gibert

És un mal endèmic al qual hem de posar nom i límits i fer de tots els ciutadans agents transformadors.


Sant Cugat també es compromet a impulsar programes de rehabilitació i resocialització per als agressors, i allargar i adequar els serveis de teràpia psicològica i suport a les dones supervivents o en situació de violència masclista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.