Compromís del ple per reforçar la lluita contra la violència masclista a Sant Cugat

Sant Cugat reforça les mesures contra la violència masclista

Política

Publicat el 15/mai/17 per Redacció

L'Ajuntament establirà un circuit contra la violència masclista per aconseguir una actuació integral en tots els àmbits de Sant Cugat i elaborarà un protocol municipal contra les agressions sexuals per a la Festa Major i dels barris. El compromís és fruit d'una moció aprovada aquest dilluns al ple a partir de propostes de la CUP-PC i ERC-MES. Tots els partits hi han votat a favor, excepte el PP, que ha votat en contra al punt que detalla que s'incorporarà la perspectiva de gènere en l'organització dels actes.

Escolta-ho

El circuit contra la violència sexista inclouria els serveis de salut, els serveis socials, justícia, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local, els serveis d'educació, l'Institut Català de les Dones, entitats i professionals especialistes en la matèria i representants dels diferents consells de barri.

Una altra de les mesures recollides a la moció és intensificar el nombre de tallers de sensibilització sobre les relacions tòxiques i violentes a instituts i escoles, i crear una plaça de tècnica especialista d'unes hores a la setmana a cada institut. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat la importància de mobilitzar la societat per combatre aquesta xacra.

Núria Gibert

És un mal endèmic al qual hem de posar nom i límits i fer de tots els ciutadans agents transformadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sant Cugat també es compromet a impulsar programes de rehabilitació i resocialització per als agressors, i allargar i adequar els serveis de teràpia psicològica i suport a les dones supervivents o en situació de violència masclista.