Sant Cugat crearà un Pla Director de la Música Clàssica per posicionar-se com a referent en el sector


  • Comparteix:

Concert de Sant Jordi de l'OSSC al Teatre-Auditori / Foto: Localpres

Concert de Sant Jordi de l'OSSC al Teatre-Auditori / Foto: Localpres

L'Ajuntament crearà un Pla Director de la Música Clàssica amb l'objectiu de posicionar 'Sant Cugat com a referent d'aquesta disciplina al país'. Això suposarà un increment del pressupost d'aquest àmbit, que serà de 906.000 euros anuals del 2018 al 2021, 280.000 més que enguany. Aquest increment respon a la creació de l'Oficina per la Difusió i la Promoció de la Música Clàssica i a la millora d'alguns equipaments i inversions. L'equip de govern portarà a aprovació inicial al ple d'aquest dilluns aquest pla encarregat al Patronat Municipal d'Educació.

Segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, la guia s'ha elaborat amb el consens dels agents de la música clàssica a Sant Cugat i amb l'ajuda d'institucions i persones expertes en la matèria com el director d'orquestra i compositor Ros Marbà i el mestre Jordi Savall. Es tracta d'un pla, ha insistit Fortuny, que pretén impulsar polítiques per donar suport a la música clàssica a la ciutat.

Carmela Fortuny

Volem aflorar la inversió actual que hi ha en la música clàssica a la ciutat, detectar àrees de millora i concretar activitats.


Fortuny també ha destacat que 'la vitalitat de la música clàssica a la ciutat és molt alta' amb persones que es dediquen a la indústria, les entitats i les escoles, entre d'altres. Per això una de les accions estratègiques del pla és articular i vertebrar aquest sector a la ciutat coordinant els agents protagonistes i fomentant les aliances.

El document també convida a potenciar 'la formació musical del conjunt dels santcugatencs per contribuir a la creació de nous públics per a la música clàssica' i a treballar per millorar el progrés social i la qualitat de vida impulsant accions que facin més assequible l'accés a aquesta disciplina. També promourà la creació, producció i difusió d'aquest estil musical a la ciutat.

En aquest sentit, Fortuny ha avançat que un dels exemples a seguir en aquesta línia és el projecte de la nova Unió Santcugatenca, que ja inclou el disseny d'una sala preparada per acollir concerts de música clàssica.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, presentarà el 22 de maig a les sis de la tarda el Pla Director de la Música Clàssica al Claustre del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.