Sant Cugat s'implica en la commemoració del 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana


  • Comparteix:

Imatge de la commemoració

Imatge de la commemoració

Sant Cugat se suma a la commemoració dels 40 anys de la celebració del Congrés de la Cultura Catalana. Ho ha decidit el ple amb una moció del PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i el PSC que ha rebut el suport també d'ICV-EUiA i el regidor no adscrit, mentre que C's i el PP hi han votat en contra per desconfiança cap a la Fundació Congrés de Cultura Catalana, de la qual creuen que aprofita la commemoració per promoure l'independentisme.

ESCOLTA-HO

Segons la moció, el Congrés va significar 'l'expressió de la voluntat popular per articular una comunitat lingüística i cultural sobre la base d'un projecte democràtic, modernitzador i inclusiu', i se'n destaca que aleshores tingués la implicació dels ajuntaments i de la societat civil.

Ho ha destacat també el regidor Joan Puigdomènech, que va participar fa 40 anys en aquesta proposata, i ha subratllat la importància de la cultura per a la llibertat.

Joan Puigdomènech

Rememorar el Congrés de Cultura Catalana equival a una adhesió a la llibertat dels pobles i el rebuig a tota mena d'autoritarismes.


La resta de grups que han donat suport també han destacat la importància del Congrés de la Cultura Catalana i la implicació transversal que va tenir.

C's i el PP hi han votat en contra. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha reiterat el suport a la promoció de la cultura catalana, però diu que 'desconfia' dels impulsors de la commemoració.

Álvaro Benejam

Reitero que el nostre grup està a favor de la cultura catalana, però desconfiem de la intenció dels organitzadors per convertir l'esdeveniment en una oportunitat per promoure l'independentisme.


Per donar-hi suport, l'Ajuntament ajudarà en la cerca de documentació sobre el Congrés, organitzarà una activitat commemorativa a Sant Cugat en col·laboració amb la Fundació Congrés de Cultura Catalana i farà una aportació de 500 euros en concepte de donació.

L'adopció d'aquest acord al ple es donarà a conèixer a la Fundació Congrés de Cultura Catalana i a la Generalitat de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.