Més de 63.000 signatures s'oposen al retorn a Catalunya dels 'arxius de Salamanca'

Els documents incautats haurien d'arxivar-se a l'ANC, a Sant Cugat

Política

Publicat el 10/ago/04 per Joan Lluis Garcia Del Moral

El col·lectiu que s'oposa al retorn a Catalunya dels 'arxius de Salamanca' ha recollit, a dia d'avui, 63.455 signatures demanant 'la unitat dels documents de la Guerra Civil espanyola'. Aquesta plataforma, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Salamanca, és contrària al retorn a Catalunya, a l'Arxiu Nacional situat a la nostra ciutat, dels documents incautats de la Generalitat republicana.

Amb l'argument que no es trenqui la unitat dels arxius de la Guerra Civil, des de Salamanca fa temps que s'estan recollint signatures per contrarrestar les veus que, des de Catalunya, exigeixen que els documents que es van incautar a la Generalitat republicana tornin al seu lloc d'origen.

A dia d'avui, aquesta plataforma ha aconseguit 63.455 adhesions. Per poder recollir les signatures, l'Ajuntament de Salamanca ha facilitat les seves instal.lacions perquè diàriament la plataforma pugui aconseguir els seus objectius.

Si la plataforma no aconsegueix retenir els arxius, tornarien a Catalunya, on passarien a formar part del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), situat a Sant Cugat.