Crítiques de part de l'oposició a dotar la cartera d'Ocupació i Polítiques Comarcals d'un assessor


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Pere Soler al ple municipal

Imatge d'arxiu de Pere Soler al ple municipal

L'oposició, tret del PP i el regidor no adscrit, ha rebutjat la modificació per dotar la tinença d'alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals d'un assessor. La CUP-PC, C's, ERC-MES i ICV-EUiA critiquen aquest nou càrrec, del qual diuen que respon al pacte polític entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC i no a les necessitats del municipi, a més que suposa un elevat cost. La plaça, dotada de 61.000 euros bruts anuals, substitueix la de sotsdirector de Districtes, fet pel qual no comporta un increment del pressupost municipal. L'equip de govern ha defensat l'autonomia del consistori per organitzar-se i la necessitat d'aquesta figura per donar un nou impuls a les polítiques comarcals.

ESCOLTA-HO

Tot i les crítiques de part de l'oposició, el ple municipal ha aprovat amb els vots de l'equip de govern la proposta. Així, el tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, el socialista Pere Soler, tindrà un assessor, tal com preveu el pacte de govern amb el PDeCAT-Demòcrates.

La portaveu del govern, Cristina Paraira, ha defensat la necessitat d'aquest càrrec de confiança davant el rebuig d'alguns partits de l'oposició.

Cristina Paraira

No vivim aïllats, sinó que ens comuniquem amb altres àmbits. Hi ha projectes importants que ens afecten que tenen a veure amb el Vallès Occidental.


La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha lamentat el cost dels càrrecs de confiança.

Núria Gibert

L'escala salarial no la compartim perquè està molt allunyada de la mitjana. 61.000 euros és pornogràficament alt.


És una visió compartida pel portaveu de C's, Aldo Ciprián, que també ha lamentat que la modificació respongui només a un criteri de 'compra de voluntats polítiques'.

Aldo Ciprián

61.000 són molts diners. L'únic criteri és la compra de voluntats de l'equip de govern a un partit, el PSC, que mercadeja amb els vots.


El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor també ha fet al·lusió al pacte de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC.

Ferran Villaseñor

Aquesta plaça prové d'un pacte polític. És un càrrec de confiança i és la primera vegada que no està lligat a alcaldia.


El regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutiérrez ha lamentat la manca d'estratègia comarcal.

Ramon Gutiérrez

Ens costa entendre que les necessitats canviïn tan sovint. No he vist cap estratègia comarcal. Fa mesos que van demanar els objectius de l'àrea.


Alguns dels grups també han expressat la seva preferència per mantenir la plaça de sostdirector de Districtes, tot i la marxa de Francesc Serra, que va deixar el càrrec el febrer passat. El PP i el regidor no adscrit s'han abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.