L'avinguda de Cerdanyola i la zona 1 de transport públic, al torn de precs i preguntes del ple


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Localpres

La biblioteca de proximitat a la Floresta, la zona 1 i l'avinguda de Cerdanyola han protagonitzat algunes de les demandes i preguntes de l'oposició al ple d'aquest dilluns. És el darrer dels punts de la sessió ordinària.

ESCOLTA-HO

Regidor no adscrit
Dimitri Defranc demana més informació de les obres a la carretera de Rubí i pregunta per l'obertura d'un canal de comunicació per acumular les peticions de millores concretes que fa la ciutadania.

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira li recorda al regidor no adscrit que la millor forma de demanar coses a l'administració és la instància.

El tinent d'alcalde Damià Calvet li explica les futures obres a la carretera de Rubí, una informació que va publicar Cugat.cat la setmana passada.

PP
Álvaro Benejam pregunta per l'IBI de les autopistes i vol saber quin import té previst recaptar Sant Cugat per aquest concepte. També demana per la zona tarifària 1 i les negociacions amb l'Àrea Metropolitana.

Calvet diu que es cobrarà 'poc' per l'IBI de les autopistes ja que no hi ha cap peatge a Sant Cugat, un fet que elevaria la recaptació.

Paraira li respon que estan treballant la inclusió a la zona 1 i que s'aniran explicant les novetats.

ICV-EUiA
Ramon Gutiérrez pregunta per què els ajuts per al lloguer de l'Oficina Local de l'Habitatge marquen un màxim en el pagament de 600 euros quan a Sant Cugat són molt més elevats. També demana què s'ha programat per al dia internacional contra l'homofòbia.

Susanna Pellicer diu que els ajuts són de la Generalitat i que el barem està marcat per ella i no pas per l'Ajuntament. Pellicer assegura que només n'informen a través de l'Oficina Local d'Habitatge però es demanarà al govern elevar-lo a Sant Cugat.

Pellicer explica que es donarà més informació de la programació sobre el dia contra l'homofòbia, tot i que diu que potser no va més enllà de penjar la bandera de l'arc de Sant Martí.

C's
Munia Fernández-Jordán pregunta per què el pas de vianants de davant de l'Escola Oficial d'Idiomes no està pintat com a zona escolar. També diu que el Defensor del Poble ha demanat informació a l'Ajuntament per un cas d'un ciutadà i que no se l'ha respost.

Paraira explica que es pinten els passos d'escoles de primària i secundària.

Sergio Blázquez parla del parc del Turó de Can Mates, de la zona que sol ser plena de gent els caps de setmana i de les molèsties que generen. El regidor pregunta què es farà per solucionar-ho.

Paraira diu que el parc té molt d'èxit i que hi ha veïns que es queixen. La tinenta d'alcalde explica que hi haurà reunions amb els veïns i que es tractarà la qüestió al consell de barri. També s'estan prenent mesures amb la Policia Local. Paraira ha afegit que s'han posat cartells perquè la gent sàpiga com gaudir del parc sense trencar les normes de convivència.

Aldo Ciprián diu que Èric Gómez s'ha inventat coses en la intervenció sobre els noms dels carrers franquistes en relació amb la comissió del nomenclàtor. També parla de la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola i demana quin pressupost tindrà.

Calvet explica que s'està treballant amb l'Àrea Metropolitana i que cal elaborar el projecte executiu de la vianantització. El cost podria arribar a un milió i mig d'euros.

ERC-MES
Èric Gómez demana que es respongui aviat a entitats que fan petició d'ús de la via pública amb molt de marge de temps. El republicà creu que això beneficia les entitats.

Paraira diu que s'està intentant millorar la rapidesa, però recorda que no s'assegura l'ús de la via pública per demanar-ho amb més antelació. La tinenta d'alcalde assegura que a vegades s'equivoquen però que gestionen més d'un miler de peticions l'any amb eficàcia.

Ferran Villaseñor parla d'edificis que no s'han acabat de construir a la ciutat per fallida de les empreses i demana que li expliquin quines mesures pren l'Ajuntament. El regidor remarca que hi ha queixes per la terrasa del Mercat Vell i la seva ocupació de la via pública.

L'alcaldessa diu que es vigilen aquests edificis amb el patrullatge de la Policia Local i que es miraran la qüestió de les terrasses.

CUP-PC
Ramon Piqué pregunta per la moció institucional sobre la biblioteca de proximitat de la Floresta i si s'incorporarà en el proper pla d'equipaments. Piqué pregunta com funciona el pla d'ocupació a les Planes amb la contractació de dues persones que ajuden la brigada i si es pot traslladar la proposta a la Floresta.

La tinenta d'alcalde Carmela Fortuny diu que la prioritat és la biblioteca central urbana i que es treballarà que la Diputació inclogui la biblioteca de proximitat en el seu pla. Per tant, no entrarà al pla d'equipaments.

El tinent d'alcalde Pere Soler diu que les persones contractades a les Planes formen part del pla de barri. Cristina Paraira diu que cal analitzar com ha funcionat a les Planes per veure si es pot exportar a la Floresta.

Núria Gibert demana la informació de l'AMB sobre la situació del servei de l'aigua que se'ls va dir que se'ls faria arribar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.