La ciutadania demana més campanyes de sensibilització i formació en el nou Pla d'Igualtat


  • Comparteix:

L'elaboració del Pla d'Igualtat ha rebut la participació ciutadana / Foto: Ajuntament

L'elaboració del Pla d'Igualtat ha rebut la participació ciutadana / Foto: Ajuntament

El tercer Pla d'Igualtat augmentarà les campanyes de sensibilització i formació sobre les actituds masclistes. El govern municipal es mostra satisfet amb el resultat de les tres sessions obertes de participació ciutadana per elaborar el document i manté oberta la porta a més propostes a través d'Internet. Hi han assistit unes 25 persones de manera presencial, tant representants d'entitats com a títol particular, i també s'han rebut una quinzena de propostes al correu electrònic donainformacio@santcugat.cat.

La tinent d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, explica que el perfil majoritari en les sessions han estat dones majors de 40 anys. Per aquest motiu i per arribar a la gent jove, mantenen oberta la possibilitat de fer propostes al correu electrònic.

Susanna Pellicer

Hi han participat sobretot dones, però també s'hi ha interessat algun home. Han vingut a títol personal i també en representació d'alguna associació. Pel que fa a les edats, ha estat gent majoritàriament a partir dels 40 anys.


Segons la diagnosi del govern local, el pla anterior tenia mancances en la comunicació i la difusió d'activitats i els serveis per a les dones i en aplicar més la perspectiva de gènere a la ciutat. Pellicer assegura que les iniciatives que més s'han posat sobre la taula per l'elaboració del nou pla tenen a veure amb la sensibilització sobre el masclisme.

Susanna Pellicer

El que li interessa més a la gent és tenir formació, informació i sensibilitzar sobre temes de maltractament, d'assetjament sexual.


Entre les propostes concretes ha sorgit fer un reconeixement a les escoles que tinguin bones praxis en termes d'igualtat, millorar les polítiques d'habitatge en relació amb el maltractament a les dones, millorar la seguretat i la il·luminació d'alguns carrers de la ciutat i crear espais per debatre sobre aquestes qüestions, com una Casa de la Dona.

El tercer Pla d'Igualtat es portarà a aprovació al ple de setembre i, si tira endavant, tindrà una vigència de quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.