UDC descarta que el 'no' a la Constitució Europea d'un sector de CDC porti problemes a la federació


  • Comparteix:

Els democristians celebraran a l'octubre el seu 23è congrés

Els democristians celebraran a l'octubre el seu 23è congrés

Unió Democràtica de Catalunya a Sant Cugat aposta pel 'sí' en el referèndum sobre la Constitució Europea que s'ha de celebrar el mes de febrer. Joan Recasens, dirigent de la secció local del partit democristià, ha deixat clar que un vot en contra de Convergència no afectaria negativament les relacions entre els dos partits de la federació.

Si es posen en una balança els pros i els contres de la futura Constitució Europea, per Unió Democràtica de Catalunya a Sant Cugat, guanyen els beneficis. I és que pels democristians tot i que no s'asseguri el reconeixament oficial del català, Catalunya ha de votar afirmament al referèndum sobre la Constitució Europea per tots els valors intrínsecs que la Carta Magna conté. A més, segons UDC, el reconeixement del català és una discussió que ha de quedar restringida només a l'àmbit espanyol. Així ho ha afirmat Joan Recasens, dirigent de la secció sancugatenca d'Unió i actual alcalde accidental.

Joan Recasens

Són superiors els beneficis que els inconvenients, tot i que trobem dèficits com el no reconeixement de la nostra llengua. En aquest sentit la discusió ha de ser en l'àmbit espanyol.


El reconeixement oficial del català al text constituent de la UE és un dels punts de discòrdia entre els dos partits que formen la federació nacionalista. Recordem que va ser precisament un militant santcugatenc qui, en l'últim congrés de CDC, va proposar fer una campanya activa pel 'no' a un text que no té en compte els drets de les nacions sense Estat.

És per debatre aquesta qüestió que el proper mes de setembre, Convergència celebrarà un congrés extraordinari, que es podria organitzar a la nostra ciutat. Joan Recasens ha volgut deixar clar que, sigui quina sigui la decisió final dels seus socis de federació, Unió Democràtica no es replantejarà el seu paper dins CiU ni la seva política d'aliances.

Joan Recasens

Unió Democràtica està per aprofundir amb la coalició i en cap cas ha passat pel cap portar a terme aliances amb d'altres partits


UDC celebrarà el proper 16 d'octubre el seu 23è congrés nacional a Viladecans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.