L'Ajuntament adquireix un pis per a ús social amb la llei de tempteig i retracte


  • Comparteix:

Cuina del pis / Foto: Ajuntament

Cuina del pis / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha comprat un pis al número 43 de l'avinguda Cerdanyola a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per posar-lo a disposició dels serveis socials perquè el pugui llogar una família amb vulnerabilitat residencial. L'adquisició s'ha fet per 58.000 euros, exercint el dret de tempteig i retracte ofert per un decret de la Generalitat, i ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona de 30.000. L'empresa municipal Promusa ha acondicionat l'habitatge amb unes obres que han costat prop de 26.000 euros.

La llei de tempteig i retracte prioritza que l'administració local compri aquells immobles que estan a mans de les entitats bancàries per desnonament. El preu, però, ha d'estar per sota del valor de mercat.

La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, explica que el govern local està treballant en diverses fórmules per ampliar el parc d'habitatge públic. Pellicer ha destacat que Promusa ha construït prop de 500 pisos a Sant Cugat, que s'ha impulsat la col·laboració amb la Fundació Hàbitat 3 i que s'ha demanat a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que ampliï els ajuts en el lloguer a Sant Cugat amb l'increment del topall de 600 a 800 euros. A més, amb el pis presentat aquest dimecres, l'Ajuntament ja disposa d'una quarantena d'habitatges destinats a persones amb vulnerabilitat residencial.

Susanna Pellicer

Actualment comptem amb 40 pisos del fons social. Esperem que aquest sigui el primer d'una sèrie d'habitatges que estem disposats a adquirir i arreglar perquè una família de Sant Cugat pugui venir a viure-hi.


El pis té tres habitacions, un bany, menjador i cuina, repartits en 61 metres quadrats i 11 de pati. Les obres d'adequació s'han centrat en la reforma integral del bany, el sistema elèctric i la calefacció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.