La CUP-PC i FTC alerten de l'incompliment del procés de reindustralització de Delphi


  • Comparteix:

La roda de premsa ha tingut lloc davant la planta de Delphi

La roda de premsa ha tingut lloc davant la planta de Delphi

La CUP-PC i el sindicat FTC de Delphi han alertat aquest dimecres, a falta d'un mes per al tancament definitiu de la planta a Sant Cugat, de 'l'incompliment del procés de reindustralització' de la companyia. Els anticapitalistes i el sindicat adverteixen que Aeronautical Motorcycle Technological Alliance (AMTA), consorci empresarial que agrupa J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilera, nous inversors de la planta, només han assumit la contractació de 178 treballadors dels 208 a què s'havien compromès per engegar la propera etapa a la planta. També insten la Generalitat i l'Ajuntament a exigir el compliment d'aquest compromís ja que les dues administracions destinen un milió i 1,9 milions d'euros, respectivament, a consolidar el projecte.

El membre del FTC Antonio Martin ha lamentat que encara no s'hagin anunciat el nom dels 30 treballadors restants que el consorci ha de contractar per complir l'acord de reindustrialització. Segons Martin, el compromís era posar-los sobre la taula el novembre, una data que ja s'ha superat. Si AMTA no compleix el pacte, el sindicat demana que les administracions els revoqui les rebaixes de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) i de l'impost sobre béns immobles (IBI) i les ajudes econòmiques.

Antonio Martin

Ells es van endur el cap del lleó; un munt de diners, instal·lacions, ubicació, maquinària i tots els recursos possibles... Nosaltres només demanem la part social, que es compleixi l'acord de contractar aquests 208 companys que treballaven a Delphi.


El regidor cupaire Ignasi Bea ha aprofitat la roda de premsa per advertir que a la reindustrialització de Delphi s'han donat diversos casos de 'portes giratòries'. És el cas de l'actual CEO d'AMTA, Antoni Maria Grau, que era director general d'Indústria del departament d'Empresa i Ocupació el 2014. També ha apuntat el nom de Daniel Alonso Giménez, que va ser cap de Recursos Humans de Delphi quan es va gestionar el tancament, una persona que ja havia participat als tancaments de Samsung i Sharp, i que actualment, segons Bea, també treballa ara a AMTA.

El regidor també ha afegit Juan José Berbel, de l'empresa MOA BPI Group, encarregada de la reindustrialització i de trobar feina als treballadors de Delphi, que anteriorment havia ocupat la direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya. Ha tancat la llista Rafael Ortiz, que segons Bea durant 15 anys va treballar amb governs de CiU en mediació i arbitratge en relacions laborals i que s'ha encarregat de negociar el tancament de Delphi.

Ignasi Bea

Per nosaltres no són qüestions il·legals però és simptomàtic de com funcionen les coses en aquest país on persones des del sector públic han fet un bon negoci i els treballadors es queden amb una mà al davant i l'altra al darrere.


La CUP-PC ha traslladat aquesta situació al Parlament. El diputat cupaire Albert Botran ha explicat que la formació ha preguntat aquest dimecres al conseller d'Empresa, Jordi Baiget, per què no hi ha 208 persones que ja tenen el precontracte, que és el compromís al qual s'havia arribat. Segons Botran, la resposta del conseller ha estat que 'el compromís segueix vigent i que com a mínim 208 persones de Delphi tindran un lloc de treball a les quatre empreses que han assumit la reindustrialització'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.