Rebutjades les esmenes d'ERC i PDeCAT als PGE per mitigar el soroll de l'autopista a Mas Gener


  • Comparteix:

La situació acústica a Mas Gener, encara sobre la taula / Foto: Google Maps

La situació acústica a Mas Gener, encara sobre la taula / Foto: Google Maps

El Congrés dels Diputats espanyol ha rebutjat les esmenes d'ERC i PDeCAT perquè els pressupostos generals de l'estat (PGE) incloguin una partida per instal·lar pantalles acústiques a l'AP7 i la B30 al pas per Mas Gener. El PP i C's han tombat les propostes després que el partit taronja retirés les seves esmenes en aquest sentit. De moment, C's de Sant Cugat no ha atès la petició de Cugat.cat per explicar la seva versió.

El pla d'acció contra el soroll a la xarxa de carreteres de l'estat, aprovat fa més de 10 anys i que va entrar a la segona fase el novembre passat, preveu la instal·lació de barreres de 4,5 metres d'alçada i paviment fonoreductor al pas per Mas Gener. Aquesta mesura, que el govern municipal considera insuficient, no detalla, però, quina ha de ser la dotació pressupostària que requereix. En tot cas, l'equip de govern s'espera que les mesures s'executin igualment, finançades per les partides de manteniment del pressupost propi del ministeri de Foment espanyol.

El senador d'ERC Bernat Picornell lamenta que les esmenes hagin quedat rebutjades i ha criticat C's per haver retirat les seves. Picornell assegura que si les haguessin mantingudes, les haurien votat a favor.

Bernat Picornell

Hauran d'explicar als veïns de Mira-sol per què no han tirat endavant aquestes esmenes per instal·lar les pantalles acústiques.


A banda dels vots en contra del PP i C's, també han rebutjat les esmenes Coalición Canaria, Nueva Canarias, PNB, Foro Asturias i UPN.

També han quedat rebutjades la resta d'esmenes presentades per ERC, que preveien fer realitat els intercanviadors entre els FGC i Renfe a l'Hospital General i Volpelleres, que es retornés a la ciutat els 6,5 milions d'indemnització que va haver de pagar a Adif i la proposta per pal·liar l'infrafinançament del Centre d'Alt Rendiment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.