Comissió de Festes de les Planes renuncia organitzar la festa major en no estar a punt la coberta de les pistes


  • Comparteix:

Projecte de la coberta de l'Espai Pere Grau / Foto: Ajuntament

Projecte de la coberta de l'Espai Pere Grau / Foto: Ajuntament

La Comissió de Festes de les Planes ha anunciat que cancel·la l'organització de la Festa Major perquè la coberta de l'Espai Pere Grau no estarà llesta per a la celebració. La baixa temerària no justificada de l'empresa adjudicatària ha motivat que els treballs d'instal·lació finalitzin després de la festa, prevista entre el 8 i l'11 de setembre. La comissió ha rebutjat la proposta de l'Ajuntament de fer una festa reduïda i després organitzar-ne una altra quan s'inauguri la coberta. El consistori assegura que el districte no es quedarà sense celebració.

Les obres, que havien de començar a principis de maig, s'iniciaran finalment aquest juny. Aquest mes de retard i la previsió de quatre mesos d'obres fan impossible que la coberta de l'Espai Pere Grau estigui llesta per a la Festa Major. Les obres les assumeix la segona empresa classificada en la licitació d'obres.

Celebrar aquest any la Festa Major amb una coberta que protegís els veïns del sol i la pluja era una de les demandes més reivindicades pels planencs. L'Ajuntament ha comunicat aquest dimecres a la comissió el contratemps i la seva indignació s'ha traduït en un comunicat signat també per la resta d'entitats implicades en la festa: l'Agrupació Cultural i Musical, l'Espai Familiar, l'Associació de Veïns de les Planes, el Grup de Dones de la Creu d'en Blau, l'Espai E(CO) i el Casal de la Gent Gran Racó de l'Amistat.

Les entitats consideren inadmissible la situació perquè 'les obres podien haver començat amb temps i no quatre mesos abans de la festa', ha dit en una entrevista a Cugat.cat la membre de la Comissió de Festes Emilia Cruz. La decisió d'anul·lar la festa és ferma, diu l'entitat, i la setmana vinent rescindiran les contractacions que tenien fetes. En el comunicat, els col·lectius planencs diuen sentir-se 'estafats' i que 's'estan rient de tot el barri'.

Emilia Cruz

Si les pistes no estan cobertes no farem la festa com a Comissió de Festes. Com que no arribem a temps i no hi ha lloc per fer-la, no hi ha festa.


El president del consell de barri, Joan Puigdomènech, ha lamentat la situació. Puigdomènech ha assegurat que 'no els hem enganyat' i que treballaran perquè el districte tingui la seva festa al setembre.

Joan Puigdomènech

Hem fet una proposta que no els acaba d'encaixar. Nosaltres continuarem proposant coses perquè seria una pena que no es fes una festa que el veïnat està esperant.


La cobertura de l'Espai Pere Grau, conegut anteriorment com les pistes esportives, és fruit d'un procés de participació del districte. Fa just un any el president del consell va anunciar que les obres començarien el gener de 2017. Després de les queixes veïnals, Puigdomènench es va comprometre al consell de febrer passat a tenir enllestida la coberta per la Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.