Entrar a la zona 1 de l'ATM suposaria per a Sant Cugat entre sis i set milions anuals


  • Comparteix:

Sant Cugat podria entrar a la zona 1 el 2018 / Foto: Localpres

Sant Cugat podria entrar a la zona 1 el 2018 / Foto: Localpres

Entrar a la zona 1 de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) suposaria una factura anual d'entre sis i set milions d'euros per a la ciutat que repercutiria en el rebut de l'IBI. Tots els municipis que volen formar part de la primera corona metropolitana han d'assumir un import econòmic que l'ens calcula segons una sèrie de barems, com els serveis de transport públic existents i els habitants. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, en l'entrevista de meitat de mandat de Cugat.cat, on també ha anunciat que les zones verdes i vermelles s'implementaran abans de finals d'any.



Paraira ha explicat que estan estudiant el cost que suposaria entrar a la zona 1 l'any 2018 i ha assenyalat que el 22 de juny hi ha una reunió amb els 18 municipis de la segona corona per tractar aquest tema. La titular de Mobilitat ha remarcat que la futura implantació de la T-Mobilitat no ha de suposar un fre al canvi de zona, ja que es tracta d'un tema de gran complexitat. Paraira ha assenyalat que cal impulsar-les en paral·lel.

Cristina Paraira

Són dues mesures en paral·lel que fomentaran l'ús del transport públic. Hem de canviar hàbits tots per tenir una bona qualitat de l'aire.


Pel que fa al transport públic, Paraira també ha explicat que el futur a Can Barata, la Floresta i les Planes passa per un sistema sota demanda.

Zones verdes i vermelles
Cristina Paraira ha explicat a l'entrevista de meitat de mandat que estan pendents de rebre al setembre una proposta de mapa per a la implantació de les zones verdes i vermelles que hauria de permetre que estiguessin en funcionament abans d'acabar l'any. També ha confirmat que l'Eixample Sud, Torre Blanca i Can Cabassa seran els barris on es pintaran les zones verdes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.