C's instarà la Generalitat a dotar el CAP de Sant Cugat d'urgències pediàtriques tot l'any


  • Comparteix:

Munia Fernández-Jordán, Aldo Ciprián, Jorge Soler i Sergio Blázquez

Munia Fernández-Jordán, Aldo Ciprián, Jorge Soler i Sergio Blázquez

C's demanarà al govern de la Generalitat, amb una proposta de resolució, que el CAP La Mina, també conegut com CAP Sant Cugat, disposi de servei d'urgències pediàtriques les 24 hores del dia tot l'any. La petició arriba després que el ple municipal aprovés efectuar aquesta demanda i recull que s'incloguin 'les modificacions i ajustos' necessaris al nou Pla Nacional d'Urgències Sanitàries de Catalunya perquè la ciutat disposi d'un millor servei.

La formació taronja subratlla que Sant Cugat és la segona ciutat de l'Estat espanyol amb més natalitat i que el 20% dels ciutadans tenen menys de 14 anys. A més, lamenta que, fora de les hores cobertes al CAP, les famílies hagin de desplaçar-se a Mútua de Terrassa per rebre atenció pediàtrica especialitzada.

En una roda de premsa a les portes del CAP Sant Cugat, el diputat i portaveu a la comissió de Salut Jorge Soler ha dit que no s'entén la raó per la qual Sant Cugat no disposa d'aquest servei tot l'any.

Jorge Soler

No hi ha explicació. Hi ha volum per demanar assistència pediàtrica. Algun interès deu haver-hi perquè siguin atesos a un altre lloc.


El diputat considera que la mesura que proposa el seu partit és viable econòmicament i tècnica. També ha apuntat directament a la responsabilitat del conseller de Salut, Toni Comín, per fer-la realitat.

Jorge Soler

No és inasumible. És molt més car comprar hospitals o fer altres aberracions. Posar un pediatre és assumible.


La moció aprovada al ple de març va rebre el suport de tots els partits, tret d'ICV-EUiA, que es va abstenir. Els ecosocialistes van al·legar que estaven d'acord amb el contingut de la proposta de C's, però que calia abordar la reorganització de l'atenció primària de manera global.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.