La CUP-PC i ICV-EUiA presentaran una moció perquè l'Ajuntament doni suport a La Xesca


  • Comparteix:

Concentració en suport de La Xesca davant l'Ajuntament.

Concentració en suport de La Xesca davant l'Ajuntament.

La CUP-PC i ICV-EUiA portaran al ple de juny una proposta del col·lectiu La Xesca que demana a l'Ajuntament que es posicioni a favor del casal de joves i de l'existència d'espais d'apoderament per al jovent de Sant Cugat. Les dues coalicions reivindiquen que aquest tipus d'iniciatives 'revitalitzen' els barris i fan una crida a denunciar l'especulació immobiliària.

La moció que presentaran la CUP-PC i ICV-EUiA defensa que 'bona part del jovent del teixit associatiu de la ciutat' reivindica poder disposar d'un 'espai de referència autogestionat'. A més, critica que l'edifici on s'ubica La Xesca feia vuit anys que estava tancat i que la gestora, Sòlvia, 'no tenia cap intenció de desenvolupar-hi un projecte'.

La portaveu cupaire, Núria Gibert, assegura que 'els veïns no volen que marxi' La Xesca i resumeix així el sentit de la moció.

Núria Gibert

És interessant que l'Ajuntament doni suport a iniciatives sense ànim de lucre que revitalitzen els barris. També cal denunciar l'especulació.


Gibert ha reconegut que no esperen que el govern municipal doni suport al text però confien que serveixi per generar debat sobre els espais d'autogestió.

La Xesca ha presentat un recurs per anul·lar la sentència que dictamina que el col·lectiu ha d'abandonar l'espai okupat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.