El PSC insta la Generalitat a incrementar el control de les contractacions i de les condicions laborals


  • Comparteix:

Valoriza és l'empresa de neteja subcontractada per l'Ajuntament / Foto: Localpress

Valoriza és l'empresa de neteja subcontractada per l'Ajuntament / Foto: Localpress

El PSC demana a la Generalitat que augmenti el nombre d'inspectors de Treball i que creï un òrgan regulador per millorar el control de les contractacions dels treballadors d'empreses concessionàries. El grup municipal presentarà una moció al ple en què també exigeix negociar uns criteris de subcontractació que acabin amb 'el frau encobert' en les condicions laborals.

El portaveu socialista i tinent d'alcalde, Pere Soler, explica que s'ha de sancionar les empreses que no compleixin amb els criteris marcats. A més, destaca que el col·lectiu més afectat són els treballadors de les empreses de neteja.

Pere Soler

Si aquestes empreses segueixen amb la voluntat de no complir uns mínims de dignificació s'han de sancionar. Demanem que s'estableixin els criteris amb els quals s'ha de regular aquest tipus de subcontractació. Estem parlant, sobretot, del col·lectiu de les empreses de neteja, que hem detectat que són els més afectats.


El PSC culpa la reforma laboral del PP del 2012 d'un 'greu desequilibri' en les relacions laborals. Pere Soler també assegura que des de Sant Cugat ja es treballa des de la tinència d'alcaldia d'Ocupació per regular aquest tipus de contractacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.