El projecte de l'avinguda del Baixador de Valldoreix participarà a la trobada de l'OIPD a Mont-real


  • Comparteix:

Marta Martorell i Josep Puig durant la presentació

Marta Martorell i Josep Puig durant la presentació

El projecte participatiu de l'avinguda del Baixador de Valldoreix ha estat seleccionat per participar a la trobada de l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIPD) que es fa des d'aquest divendres a Mont-real, al Canadà. L'entitat ha valorat la inclusió de totes les franges d'edat i col·lectius afectats per la mesura en la presa de decisions i en el planejament urbanístic, a més de l'aposta per la sostenibilitat, per escollir-la entre la desena de propostes finalistes.

A la trobada, que acabarà dilluns vinent, es presentaran enguany projectes de participació sense exclusió de cap col·lectiu i hi participen ciutats de 95 països diferents. El procés, dissenyat amb l'empresa Civis Govern Obert, ha destacat pel fet de comptar amb tots els veïns implicats per definir l'urbanisme de cadascun dels cinc trams de l'avinguda segons les seves característiques.

La directora de Civis, Marta Martorell, ha explicat que un dels aspectes més ben valorats ha estat la transmissió d'informació cap a la ciutadania perquè es puguin prendre decisions.

Marta Martorell

La idea és que hi ha empoderament de la ciutadania. Com més informació se'ls doni, més raonades són les decisions. L'objectiu era que tinguessin el màxim d'informació.


Sobre l'estat d'execució del projecte, el president de l'EMD, Josep Puig, ha assegurat que està en procés la redacció de l'avantprojecte i que es reuniran amb els veïns al juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.