La CUP-PC proposa la creació d'una bústia ètica anònima per denunciar la corrupció i les males praxis


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Barcelona té una Bústia Ètica d'aquest tipus / Foto: Web Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona té una Bústia Ètica d'aquest tipus / Foto: Web Ajuntament de Barcelona

La CUP-PC planteja la creació d'una bústia ètica a través de la qual la ciutadania pugui enviar denúncies contra la corrupció o altres pràctiques lesives en l'àmbit públic de manera anònima per Internet mitjançant el sistema Tor. El grup presentarà una moció al ple d'aquest dilluns que insta l'Ajuntament, a més, a respondre tots els missatges rebuts i a investigar els casos que puguin ser constitutius de delicte.

Els cupaires proposen que el denunciant pugui seguir la seva sol·licitud i que es creï una comissió de seguiment de les denúncies formada per membres de l'equip de govern i d'altres grups polítics, el Síndic de Greuges i representants del comitè d'empresa de l'Ajuntament.

La bústia ha de permetre enviar denúncies, però també pistes o indicis de qualsevol cas que es consideri que l'Ajuntament hauria d'investigar. La CUP-PC proposa contactar amb la iniciativa Xnet per a la consulta i assessorament d'aquesta bústia i també que la comissió de seguiment d'aquestes denúncies es trobi almenys quatre vegades l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.