La CUP-PC proposa densificar barris per canviar el model de Sant Cugat, que consideren poc sostenible


  • Comparteix:

Núria Gibert durant l'entrevista a Cugat.cat

Núria Gibert durant l'entrevista a Cugat.cat

La CUP-PC aposta per densificar alguns barris del municipi com a mesura per canviar el model de ciutat, que consideren poc sostenible, i facilitar l'accés a l'habitatge. La portaveu del grup municipal, Núria Gibert, creu que és prioritari que l'equip de govern faci una aposta per l'habitatge amb percentatges de parc públic 'molt més ambiciosos'.



Núria Gibert ha fet aquestes declaracions a l'entrevista de meitat de mandat de Cugat.cat.

Núria Gibert

Si s'ha de densificar la ciutat, doncs densifiquem-la. No és un procés que diguis 'demà edificis de 25 plantes' perquè ningú ho vol, perquè també has d'agafar criteris per un hàbitat habitable, però també hi ha el dret a la ciutat. Si s'han de densificar barris, doncs fem-ho. Això és l'herència d'un model molt concret de fa anys de Convergència i arribem tard.


Gibert ha criticat l'organització de Promusa perquè considera té 'uns costos estructurals massa alts' i considera que els sous dels directius són 'estratosfèrics'. La CUP-PC aposta perquè l'empresa es dediqui exclusivament a fer habitatge públic i deixi enrere altres tasques com la de promotors de centres comercials.

D'altra banda, Gibert s'ha mostrat a favor de remunicipalitzar el servei de l'aigua quan acabi la concessió amb l'empresa Sorea i ha criticat el descontrol que hi ha sobre aquesta qüestió a l'Ajuntament.

Núria Gibert

No pots perdre el control completament del que està fent una empresa amb l'aigua a la teva ciutat. És inconcebible. No pot ser. Has de tenir elements que et facin jutjar. La concessió fa 45 anys que dura i s'acaba d'aquí a dos anys i tenim 500 quilòmetres de xarxa, molts treballadors i molta feina per fer si la volem internalitzar. Baixaria la factura de l'aigua, tindríem el control d'un bé bàsic per a la vida.


Un dels projectes que tindrà el suport de la CUP és el de la futura biblioteca urbana. Gibert considera que abans de gastar nou milions d'euros en una nova construcció s'han d'esgotar totes les possibilitats d'ampliació de l'actual biblioteca central. La cupaire afegeix que l'espai escollit, el parc de Ramon Barnils, no és l'adequat perquè es perd un espai exterior valuós per a la ciutat.

Núria Gibert

Ens sembla una obra faraònica i monumental quan en aquests moments tenim altres prioritats polítiques. A més, pensem que el parc de Ramon Barnils és un espai interessant i dels pocs diàfans que hi ha a la ciutat on es poden fer esdeveniments grans.


La CUP-PC aposta per dotar les actuals biblioteques d'un horari d'obertura més ampli i amb més treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.