Sant Cugat tindrà una bústia per denunciar possibles casos de corrupció de forma anònima


  • Comparteix:

Edifici de l'ajuntament / Foto: Ajuntament

Edifici de l'ajuntament / Foto: Ajuntament

Sant Cugat tindrà una bústia digital per rebre denúncies anònimes ciutadanes sobre possibles casos de corrupció o altres pràctiques perilloses per al bon govern de la ciutat. L'Ajuntament es compromet a estudiar les pistes o els indicis que rebi. Es tracta d'una moció original de la CUP-PC que ha passat a ser institucional en el ple d'aquest dilluns.

ESCOLTA-HO

Les denúncies es tramitaran a Internet a través de la xarxa Tor, que garanteix la privacitat i la seguretat de la persona que enviï la informació. Per dur a terme el projecte, l'Ajuntament es posarà en contacte amb Xnet per a la consulta i l'assessorament en la instal·lació de la bústia ètica.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat que les denúncies ciutadanes poden ajudar a destapar casos de corrupció.

Núria Gibert

És una moció que s'emmiralla en experiències que han estat molt fructíferes. Entre d'altres el cas de les targetes 'black' i Rato amb Bankia.


Una comissió municipal d'ètica serà l'encarregada de fer el seguiment, investigar i donar resposta a totes les denúncies que es facin arribar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.