Aprovada la modificació del pressupost per avançar la construcció de l'escola La Mirada


  • Comparteix:

La modificació ha passat pel ple municipal d'aquest dilluns

La modificació ha passat pel ple municipal d'aquest dilluns

El ple de Sant Cugat ha donat el vistiplau a la modificació del pressupost que permetrà a l'Ajuntament avançar els diners per a la construcció de l'edifici definitiu de l'escola La Mirada, que estarà en funcionament el curs 2019-2020. L'oposició lamenta que l'Ajuntament pagui un 20% del projecte a fons perdut quan és competència de la Generalitat. També s'ha criticat que els diners procedeixin de la partida de la sala polivalent, que no estarà construïda aquest any, tal com s'havia anunciat inicialment. La futura escola pretén donar solució a la proliferació de 'cursos bolet', un dels temes que ha marcat l'audiència ciutadana del mateix ple.

ESCOLTA-HO

El cost previst és d'uns 6,5 milions. 500.000 euros són assumits pel consistori aquest mateix any i per als sis milions restants es buscaran recursos externs com crèdits per no comprometre altres inversions. Això implicarà la signatura d'un acord amb la Generalitat perquè els diners avançats pel consistori siguin retornats en un 80%. El 20% restant són diners que Sant Cugat pagarà a fons perdut, tot i que no és competència municipal construir equipaments educatius. El tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, ha explicat que treuen els diners del projecte de la sala polivalent per donar sortida a les demandes d'instal·lacions educatives.

Damià Calvet

Usem mig milió d'euros de la partida de la sala polivalent per licitar el projecte de l'escola. Si no ho fem, posem en risc el calendari per tenir La Mirada llesta per al curs 2019-2020.


El PP ha criticat que el govern pagui a fons perdut un 20% de la despesa de la futura escola. Segons el portaveu popular, Álvaro Benejam, l'educació és prioritària per a Sant Cugat però no es pot estar satisfet de la situació.

Álvaro Benejam

No podem admetre que hàgim d'estar contents. Podem estar contents perquè tindrem una escola però no pel fet que l'hàgim de pagar.


ERC-MES ha lamentat que el pressupost inicial del projecte de la futura escola procedeixi de la partida per construir la sala polivalent, un equipament que havia de ser una realitat aquest any per l'acord d'estabilitat que els independentistes van signar amb el govern local. Ho ha verbalitzat el regidor republicà Èric Gómez.

Èric Gómez

Ara tenen l'excusa perfecta per no fer la sala polivalent. La Generalitat no pot pagar i vostès avancen els diners a compte d'un projecte que fa molts anys que espera.


Cs ha donat la raó als republicans i ha carregat contra el govern local per l'incompliment de la construcció de la sala polivalent. ICV-EUiA no veu amb mals ulls avançar els diners per a la construcció, però no està d'acord amb el fet que un 20% sigui a fons perdut i que això perjudiqui la sala polivalent. La CUP-PC ha recordat que si es recaptés més diners de les capes més riques de la ciutadania amb l'IBI es podrien afrontar tots els projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.