Sant Cugat tindrà un Pla de protecció i millora de la fauna urbana


  • Comparteix:

El ratpenat és una de les espècies que està en perill a Sant Cugat / Foto: Creative Commons

El ratpenat és una de les espècies que està en perill a Sant Cugat / Foto: Creative Commons

Sant Cugat redactarà un pla de protecció i millora de la fauna urbana amb un inventari d'espècies autòctones i invasores. Aquest acord és fruit d'una moció del regidor no adscrit, Dimitri Defranc. El text final, aprovat amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates i el PSC, demana fer un diagnòstic per elaborar un codi de bones pràctiques en àmbits com parcs i jardins o la rehabilitació i construcció d'edificis.

ESCOLTA-HO

El text posa el focus en espècies que requereixen atenció com el falciot i els ànecs de l'estany de la Guinardera. En el cas del falciot, per exemple, pot quedar atrapat en patis interiors d'edificis i, si no se l'ajuda a volar, pot acabar morint. Per això es faran accions de sensibilització sobre la flora i la fauna. Defranc ha explicat que a la guia també cal fer una llista de fauna que indiqui l'estat actual dels ecosistemes.

Dimitri Defranc

Seria un projecte que reculli també totes les espècies de fauna que ens indiquin l'estat d'un ecosistema per poder establir correctament els indicadors mediambientals.


Els acords preveuen incloure una partida als pressupostos del 2018 per complir amb les mesures i que es divulgui a través de tots els mitjans de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.