Les bases de CDC impulsen una campanya a favor del no a la Constitució Europea

Militants de Sant Cugat tenen un paper destacat

Política

Publicat el 28/ago/04 per Joan Lluis Garcia Del Moral

Les bases de Convergència Democràtica de Catalunya, s'organitzen per promoure el 'no' en el referèndum de la Constitució Europea segons el diari El Punt. La plataforma creada, que s'autoanomena 'Euroconvergents pel no', compta amb una destacada presència de militants i regidors de Sant Cugat. Tot i que la noticia ha esta publicada, la presentació oficial de la plataforma es farà dimecres al Col·legi de Periodistes a Barcelona.

El debat en el si de CDC respecte el referèndum de la Constitució Europea és intens com ho demostra l'aparició d'Euroconvergents pel no, un grup impulsat per les bases del partit i que compta amb una àmplia representació de militants i regidors de la nostra ciutat. La presentació de la plataforma està prevista per dimecres de la sertmana que ve, però la notícia ja ha saltat avui i ha aparegut al diari El Punt.

Tot i que la presentació de la plataforma està prevista per la setmana que ve, ja disposa de pàgina web, www.diguemno.net. Al 'site' s'hi pot trobar un manifest en que s'aclareix la postura de la plataforma. El motiu principal segons la pàgina web 'és dir no a una Constitució que esborra Catalunya política i lingüísticament del mapa europeu'. En l'apartat d'adhesions hi podem trobar membres destacats de la formació nacionalista a la nostra ciutat com és el cas de Mercè Conesa, tercera Tinent d'Alcalde i regidora de Territori, Marta Subirà, regidora d'Acció Cívica i Igualtat i Jordi Puigneró, Cap del Gabinet de l'Alcaldia. Precisament va ser Puigneró qui va qüestionar el suport a la Constitució Europea en el darrer Congrés de Convergència, i qui ha motivat que se celebri un Congrés extraordinari per debatre la postura final dels convergents.

Les bases del partit però no són les úniques en mostrar-se reàcies a donar suport a la Constitució, ja que dirigents destacats de Convergència com el seu portaveu, Felip Puig, o el líder de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ja han mostrat la seva disconformitat amb la Carta Magna europea, per la seva poca sensibilitat amb la llengua catalana.