L'EMD lamenta la poca implicació ciutadana en els pressupostos participatius amb un 2,7% del cens


  • Comparteix:

Elena Degollada, durant la presentació

Elena Degollada, durant la presentació

L'EMD reconeix que 'ha de millorar' la comunicació i difusió dels pressupostos participatius que, en la primera edició, han rebut una implicació del 2,7% del cens. L'administració de Valldoreix lamenta la baixa col·laboració i admet 'precipitació' en l'organització. La creació de passarel·les per a vianants i per a esquirols són els projectes més votats. Les sis propostes guanyadores, de les 24 finalistes, es finançaran amb 100.000 euros del pressupost de 2017.

186 persones d'un cens de 6.714. Aquesta ha estat la participació dels primers pressupostos participatius del territori. Un resultat que no ha satisfet l'EMD i que portarà l'entitat a fer una reflexió. Ho diu la vocal de Participació Ciutadana, Elena Degollada.

Elena Degollada

No es que els veïns es desentenguin és que no han estat plenament conscients que es feia aquesta iniciativa.


La vocal ha reconegut que els veïns no han respost com s'esperava. En canvi, Valldoreix va mobilitzar-se més en els pressupostos participatius de Sant Cugat (5%) i, com ha apuntat Cs, a l'estudi de mobilitat, amb unes 400 persones.

La presentació pública dels resultats ha reunit tres persones i l'oposició, tret d'ERC-MES. L'EMD ha apuntat que la majoria de votants (23%) són ciutadans de 51 a 60 anys. Els que més han respost també són veïns de 61 a 70 anys (27%), seguits dels que tenen entre 31 i 40 (14%) i els més grans de 70 (11%). Els menors de 30 anys són els que menys han dit la seva.

Els projectes guanyadors
-Passarel·les per a vianants i ciclistes sobre les rieres (24.000 euros)
-Passarel·les per a esquirols (3.000 euros)
-Miralls en punts cecs, al carrer Enamorats (1.500 euros)
-Divulgar la xarxa de camins pel bosc (7.000 euros)
-Facilitar a voluntaris trampes detectores del mosquit tigre (1.000 euros)
-Pla de replantació d'arbres (50.000 euros)

Aquests projectes sumen 86.500 euros. El projecte següent, l'arranjament de la Nau de Cultura, no ha entrat a la partida en superar els 13.500 euros restants del pressupost amb un cost de 20.000. L'EMD estudiarà com invertir aquests diners sobrants en la iniciativa participativa.

Els projectes estaran enllestits abans de finalitzar l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.