El PSC demanarà al ple més recursos als governs català i espanyol per eradicar la LGTBIfòbia


  • Comparteix:

La bandera de l'arc de Sant Martí penjada l'any passat al balcó l'ajuntament

La bandera de l'arc de Sant Martí penjada l'any passat al balcó l'ajuntament

El PSC vol instar els governs català i l'espanyol a implementar lleis que lluitin contra la discriminació per motius d'orientació sexual i per garantir els drets del col·lectiu LGTBI. Els socialistes presentaran una moció al ple en què, a més, demanaran a la Generalitat que doni suport als consistoris en la formació i educació dels treballadors municipals per eradicar l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia a través d'un servei d'atenció a les víctimes i de l'elaboració d'un protocol de denúncia i actuació en casos de discriminacions i agressions.

El text sol·licita que l'administració local insti l'executiu espanyol a aprovar la proposta de llei d'igualtat LGTBI registrada el 4 de maig passat al Congrés. Pel que fa a la Generalitat, el PSC vol que apliqui la llei 11/2014 amb mesures concretes pels ajuntaments.

El portaveu socialista, Pere Soler, assegura que cal demanar responsabilitats i recursos als governs de l'Estat i de la Generalitat per eradicar la LGTBIfòbia.

Pere Soler

Nosaltres ens posem deures com a Ajuntament, que en tenim i els estem desenvolupant, però des del grup municipal socialista creiem que s'han de demanar més responsabilitats al govern de l'Estat i al de la Generalitat perquè aquest col·lectiu pugui viure en plena igualtat. S'estan implementant mesures però sembla que ni el govern de l'Estat ni el de la Generalitat estan per la labor.


Els socialistes proposen aquesta moció amb motiu del Dia de l'Orgull i l'Alliberament LGTBI, el 28 de juny passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.