La CUP enceta a Sant Cugat la campanya nacional pel 'sí' a l'1-0 i reclama la mobilització de la ciutadania


  • Comparteix:

Gibert, durant el seu discurs

Gibert, durant el seu discurs

La CUP ha exposat aquest dijous que, en el compte enrere per a l'1-O, no hi ha espai per als indecisos i que cal 'prendre partit' en la celebració del referèndum amb un 'sí' que faci possible la transformació social del país i la consecució de la República Catalana. Aquesta és la proclama que han llençat els anticapitalistes en un acte a la plaça de Barcelona, des d'on ha arrencat la campanya nacional cupaire per mobilitzar la població. Es tracta d'una gira per 40 ciutats, aquest mes de juliol, en què s'abordaran els avantatges que aportaria la independència en àmbits com l'habitatge, els drets laborals i la salut.

Una seixantena de persones han acudit a l'acte, sota el lema 'Sí, viure vol dir prendre partit' i amb l'educació com a eix central dels discursos. El diputat de la CUP-CC i membre de la comissió d'ensenyament, Carles Riera, ha plantejat l'escola com 'una eina de transformació fonamental' per a la construcció de la República. També ha llençat un missatge a l'alcaldessa Mercè Conesa i al PDeCAT en el camí per a l'assoliment de la independència.

Carles Riera

Aquí a Sant Cugat li diem a la senyora Conesa que li digui a la gent del seu partit que qui no vulgui arribar fins a les últimes conseqüències al referèndum que faci un pas al costat.


La regidora i portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert, ha dit a la ciutadania que ser 'neutrals'no aconseguirà trencar l'opressió del govern espanyol. Per aquest motiu ha remarcat 'l'oportunitat històrica' que tenen ara els catalans per decidir el futur de Catalunya.

Núria Gibert

Tenim aquesta decisió. Podem aixecar-nos de la cadira i deixar lloc a la indiferència o podem quedar-nos assegudes fent història. Totes juntes amb un 'sí' gegant.


La membre de la CUP i directora de l'institut La Serreta de Rubí, Laura Alegre, ha proclamat la necessitat d'assolir una educació catalana, pública, universal i inclusiva per contribuir a la transformació social de Catalunya. Ha reivindicat 'una nova mirada' per posar fi a les aules massificades, els cursos bolets i els barracons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.