ERC-MES critica 'la falta de compromís' del govern municipal en la lluita contra la LGTBIfòbia


  • Comparteix:

Mireia Ingla i Èric Gómez han presentat la moció alternativa

Mireia Ingla i Èric Gómez han presentat la moció alternativa

ERC-MES critica 'la deixadesa' de l'equip de govern amb les polítiques LGBTI i l'acusa de no complir els acords presos pel ple per lluitar contra l'exclusió d'aquest col·lectiu. El grup republicà presentarà al ple d'aquest mes una moció alternativa a la que proposa el PSC amb motiu del dia de l'orgull i l'alliberament LGTBI ja que la consideren 'deshonesta i hipòcrita' per instar la Generalitat a donar suport a les administracions locals 'quan el govern local no fa res i no es creu les polítiques LGTBI'.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha critica 'la inacció' del govern municipal per desenvolupar polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals a Sant Cugat.

Èric Gómez

Han acordat de forma reiterada uns compromisos que no estan complint. Com a mínim que siguin honestos i que al ple municipal s'atreveixin a dir que no és la seva prioritat i que no implementaran polítiques destinades a lluitar contra la LGTBIfòbia. Que ho diguin clarament i que no enganyin la gent, el que estan fent ara és mentir.


Al text, els independentistes insisteixen en la necessitat d'elaborar, de forma immediata, una diagnosi de la realitat de les persones LGTBI+ a la ciutat i un recull d'accions per promoure, defensar i garantir els drets d'aquest col·lectiu i demanen que es creï un pla municipal.

Els republicans reclamen que es compleixin les mocions aprovades pel ple en aquesta matèria i proposen que, com han fet municipis com Barcelona, Barberà, i Cerdanyola, Sant Cugat s'integri a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya que treballa per visualitzar aquest col·lectiu i per col·laborar en el desplegament de la Llei 11/2014.

ERC-MES també ha criticat que l'Ajuntament anunciés la creació d'una oficina d'atenció a les persones LGTBI+ sense signar cap acord amb la direcció general d'igualtat per implementar el Servei d'Atenció Integral al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.